Inghetata de ciocolata este o adevarata provocare pentru simturi. Reteta se face cu: ciocolata, lapte, frisca.
Inghetata cu ciocolata servita in crusta de ciocolata este un adevarat rasfat culinar. Cum procedam: mixam galbenusurile cu 40 g zahar pe baie de aburi pana se ingroasa, se adauaga laptele si am mai lasat pe foc cateva minute. Mixam albusurile cu 20 g zahar si punem peste galbenusurile racite un pic. Topim si cele 150 g de ciocolata in 150 g frisca, apoi se da la rece.
Se pune si un plic praf inghetata peste ciocolata si se mixeaza. Rezultatul se pune peste compozitia de oua. Se mixeaza cu restul de frisca. Rezultatul se pune in congelator peste noapte.
Bolul din ciocolata se prepara a doua zi, cand este inghetata gata astfe: se imbraca interiorul unei cutii de mascarpone in folie de aluminiu, peste care se toarna ciocolata topita. Se acopera cu un capac si se da la rece pentru a se intari.
Se poate face si un trandafir din ciocolata.
Reteta recomandate de DOITILI, pe forumul culinar.ro
Alte inghetate recomandate:
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii