Inghetata de vanilie si ciocolata este o inghetata de casa cu doua arome clasice. O inghetata cremoasa, cu aroma intensa de ciocolata.
Batem spuma 300 ml frisca impreuna cu esenta de vanilie, apoi o punem la frigider in asteptarea celorlalte ingrediente.
Masuram 100 ml frisca lichida pe care o incalzim astfel incat sa putem topi bucatile de ciocolata alba in ea. Punem intr-un vas cu apa rece la hidratat o foaie de gelatina apoi cand aceasta s-a hidratat o punem in crema calda amestecand pentru omogenizare.
Se ia frisca spuma din frigider si se imparte in doua parti, prima parte amestecangu-se cu crema de ciocolata alba
Repetam aceasta operatiune si pentru ciocolata cu lapte.
in cele din urma asezam in caserola cele doua creme in straturi si le dam la congelator.
Pofta Buna!
Inghetata de vanilie si ciocolata se serveste rece cu diferite toppinguri, in cupe speciale de inghetata.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii