Intr-un castron, se bat bine ouale cu telul si, dupa ce sint bine batute, se adauga zaharul combinat cu faina, apoi se toarna cite putin lapte caldut.
Intr-un castron, se bat bine ouale cu telul si, dupa ce sint bine batute, se adauga zaharul combinat cu faina, apoi se toarna cite putin lapte caldut. Se amesteca continuu, asezind castronul la bain-marie, la foc mic, pina cind amestecul se ingroasa. Se inchide focul. Cind compozitia s-a racit, se combina cu zmeura zdrobita, se pune in forme si se da la congelator sa inghete bine. Se pot folosi si alte fructe (piersici, caise).

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii