Inghetata italiana

Inghetata italieneasca este recunoascuta pentru cremozitatea si aroma intensa. Urmareste reteta de inghetata si sfaturile utile ca sa obtii si tu o inghetata cremoasa, fie ca o faci simpla sau cu aroma ta preferata.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Inghetata italiana

Ingrediente

  • 6 oua
  • zahar pudra
  • 3 pahare smantana cu 20% grasime
  • 3 pachete praf de frisca
  • 4 pachete zahar vanilat

Mod de preparare

Amestecam galbenusurile cu 4 linguri de zahar pudra. Smantana la fel, albusurile le batem spuma cu o lingura de zahar pudra. Batem spuma frisca dupa indicatiile de pe pachet si 4-6 linguri de zahar pudra si zaharul vanilat. Amestecam galbenusurile cu smantana, albusurile si frisca si punem amestecul obtinut la congelator. Putem obtine 2-3 l de inghetata.

In loc de vanilie putem folosi cacao, ciocolata sau fructele preferate. Este una dintre cele mai bune retete de inghetata.

Cum sa obtii o inghetata cremoasa:

4

Secretul obtinerii  unei inghetate cremoase, fara masina de facut inghetata, sta in spargerea cristalelor de gheata care se formeaza, mai ales in primele momente cand amestecul incepe sa inghete.

Ca sa nu ai niciun cristal de gheata, trebuie sa scoti regulat inghetata din congelator, o data la 30 de minute si sa amesteci viguros in ea cu o furculita sau cu un tel. Repeta acest pas de 3 ori, dupa care lasa inghetata inca doua ore in congelator.

De asemenea vasul in care torni amestecul pentru inghetata trebuie sa fie tinut la congelator cel putin 20 de minute inainte.


Inghetata italieneasca se serveste in cornete de napolitane sau pur si simplu in boluri cu bucatele de ciocolata sau fructe proaspete.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci