Inghetata italieneasca este recunoascuta pentru cremozitatea si aroma intensa. Urmareste reteta de inghetata si sfaturile utile ca sa obtii si tu o inghetata cremoasa, fie ca o faci simpla sau cu aroma ta preferata.
Amestecam galbenusurile cu 4 linguri de zahar pudra. Smantana la fel, albusurile le batem spuma cu o lingura de zahar pudra. Batem spuma frisca dupa indicatiile de pe pachet si 4-6 linguri de zahar pudra si zaharul vanilat. Amestecam galbenusurile cu smantana, albusurile si frisca si punem amestecul obtinut la congelator. Putem obtine 2-3 l de inghetata.
In loc de vanilie putem folosi cacao, ciocolata sau fructele preferate. Este una dintre cele mai bune retete de inghetata.
Secretul obtinerii unei inghetate cremoase, fara masina de facut inghetata, sta in spargerea cristalelor de gheata care se formeaza, mai ales in primele momente cand amestecul incepe sa inghete.
Ca sa nu ai niciun cristal de gheata, trebuie sa scoti regulat inghetata din congelator, o data la 30 de minute si sa amesteci viguros in ea cu o furculita sau cu un tel. Repeta acest pas de 3 ori, dupa care lasa inghetata inca doua ore in congelator.
De asemenea vasul in care torni amestecul pentru inghetata trebuie sa fie tinut la congelator cel putin 20 de minute inainte.
Inghetata italieneasca se serveste in cornete de napolitane sau pur si simplu in boluri cu bucatele de ciocolata sau fructe proaspete.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de laptePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataFeijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...
Feijoada - tocana braziliana cu fasoleUn tort ciocolatos si fara coacere. Reteta este furata....hihihi....de la...
Desert tort cu piscoturi, crema de ciocolata si nucaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii