Inghetata italieneasca este recunoascuta pentru cremozitatea si aroma intensa. Urmareste reteta de inghetata si sfaturile utile ca sa obtii si tu o inghetata cremoasa, fie ca o faci simpla sau cu aroma ta preferata.
Amestecam galbenusurile cu 4 linguri de zahar pudra. Smantana la fel, albusurile le batem spuma cu o lingura de zahar pudra. Batem spuma frisca dupa indicatiile de pe pachet si 4-6 linguri de zahar pudra si zaharul vanilat. Amestecam galbenusurile cu smantana, albusurile si frisca si punem amestecul obtinut la congelator. Putem obtine 2-3 l de inghetata.
In loc de vanilie putem folosi cacao, ciocolata sau fructele preferate. Este una dintre cele mai bune retete de inghetata.
Secretul obtinerii unei inghetate cremoase, fara masina de facut inghetata, sta in spargerea cristalelor de gheata care se formeaza, mai ales in primele momente cand amestecul incepe sa inghete.
Ca sa nu ai niciun cristal de gheata, trebuie sa scoti regulat inghetata din congelator, o data la 30 de minute si sa amesteci viguros in ea cu o furculita sau cu un tel. Repeta acest pas de 3 ori, dupa care lasa inghetata inca doua ore in congelator.
De asemenea vasul in care torni amestecul pentru inghetata trebuie sa fie tinut la congelator cel putin 20 de minute inainte.
Inghetata italieneasca se serveste in cornete de napolitane sau pur si simplu in boluri cu bucatele de ciocolata sau fructe proaspete.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseCurry verde thailandez cu pui, ciuperci si dovlecel este o reteta delicioasa din bucataria thailandeza.
Curry verde thailandez cu pui, ciuperci si dovlecelDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii