Inghetata Viennetta

Inghetata Viennetta este o specialitate de inghetata cu straturi de ciocolata. O inghetata de casa delicioasa, un desert potrivit intr-o zi calda de vara.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Inghetata Viennetta

Ingrediente

  • 1 cutie frisca de 500 ml
  • 1 cutie de lapte condensat indulcit de 400g
  • 1 bucatica de baton de vanilie(in lipsa-zahar vanilat)
  • 100 g ciocolata menaj(amaruie)-am uitat sa o pozez
  • 1 forma de kek pe care o bagam la congelator inainte sa ne apucam de treaba-nici pe asta n-am mai pozat-o
  • Diverse:
  • -un ibric pentru topit ciocolata pe Bain-Marie
  • -o cratita pentru Bain-Marie
  • -hartie de copt
  • -o pensula/spatula pentru intins ciocolata in fashii subtiri pe hartia de copt
  • -folie transparenta pentru imbracat forma de kek

Mod de preparare

Intr-un castron se goleste laptele condensat, se amesteca cu putina frisca lichida si cu vanilia si se pune la Bain-Marie pana se omogenizeaza si se incalzeste. NU faceti ca mine,ca eu am pus direct pe foc, am cam uitat de el vreo 5 minute si s-a caramelizat. Il lasam la racit, intre timp punem pe Bain-Marie ciocolata la topit, taiem 4 fashii de hartie de copt un pic mai mari decat tava de chec, iar cand ciocolata s-a topit o intindem cu pensula, apoi netezim cu o spatula (dar numai daca avem chef) si punem fasiile la congelator, orizontale.

Batem frisca intr-un castron. Adaugam maglavaisul cu lapte condensat si amestecam bine crema obtinuta, intai cu mixerul, apoi cu o spatula. Am gustat, nu era exagerat de dulce, era numai bine.

Scoatem tava de chec de la congelator si o imbracam cu folie transparenta. Scoatem foile de ciocolata din congelator si le tinem la indemana.

In tava de chec turnam un pic de crema. Apoi punem o foaie de ciocolata deasupra. Ciocolata se desprinde foarte usor de hartie. Nu conteaza daca se rupe, sau daca nu va ies foile egale ca la tort, ca nu e tort. E bine oricum. Important e sa aveti straturi si sa faca "crock" cand o taiati...altfel nu e Viennetta. Continuam pana terminam crema si foile de ciocolata. Deasupra am presarat niste bobite de ciocolata amaruie,apoi am acoperit tava cu folie de aluminiu si am bagat-o in congelator.

Reteta Inghetata Viennetta este propusa de Bolognese di Cluj pe forum culinar.


Serviti inghetata Viennetta cand va e pofta de un desert racoritor si bun.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide