Parfait cu capsuni si cirese

Parfait-ul este un desert delicios de vara. Pentru parfait cu capsuni si cirese puneti biscuitii intr-o punga de plastic si sfaramati-i cu sucitorul. Capsunile si ciresele se taie in doua-trei bucati.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Parfait cu capsuni si cirese

Ingrediente

  • 200 gr capsuni
  • 200 gr cirese albe (cirese rosii am folosit pentru decor
  • pentru ca nu erau suficient de coapte cu doua zile inainte :P)
  • 75 gr biscuiti cocos
  • 3 linguri zahar pudra
  • o esenta de migdale
  • 1 cantitate de parfait preparat dupa reteta de baza

Mod de preparare

Pentru parfait cu capsuni si cirese puneti biscuitii intr-o punga de plastic si sfaramati-i cu sucitorul.

Capsunile si ciresele, carora le scoateti samburii, se taie in doua-trei bucati si se presara cu 3 linguri zahar pudra si se zdrobesc cu furculita.

Intr-un bol puneti jumatate din cantitatea de parfait preparata dupa reteta de baza si incorporati biscuitii sfaramati si esenta de migdale. in cealalta jumatate de parfait incorporati fructele strivite cu tot cu zeama lasata.

In forma de chec unsa cu ulei/grasime si tapetata cu folie alimentara, puneti jumatate din cantitatea de parfait cu biscuiti. Dati la congelator pentru 45 minute. Scoateti apoi tava din congelator si puneti amestecul de parfait cu capsuni si cirese albe (cu fructe) si dati iar la congelat pentru alte 45 minute. Apoi turnati deasupra restul din cantitatea de parfait cu biscuiti si lasati la congelat pentru minim 6 ore.

Rasturnati forma pe un platou de servit, indepartati folia alimentara si taiati in felii potrivite.


Serviti acest parfait cu capsuni si cirese cu capsuni, cirese proaspete sau sirop de menta (optional!).

Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-Albinutza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide