Parfait-ul este un desert delicios de vara. Pentru parfait cu capsuni si cirese puneti biscuitii intr-o punga de plastic si sfaramati-i cu sucitorul. Capsunile si ciresele se taie in doua-trei bucati.
Pentru parfait cu capsuni si cirese puneti biscuitii intr-o punga de plastic si sfaramati-i cu sucitorul.
Capsunile si ciresele, carora le scoateti samburii, se taie in doua-trei bucati si se presara cu 3 linguri zahar pudra si se zdrobesc cu furculita.
Intr-un bol puneti jumatate din cantitatea de parfait preparata dupa reteta de baza si incorporati biscuitii sfaramati si esenta de migdale. in cealalta jumatate de parfait incorporati fructele strivite cu tot cu zeama lasata.
In forma de chec unsa cu ulei/grasime si tapetata cu folie alimentara, puneti jumatate din cantitatea de parfait cu biscuiti. Dati la congelator pentru 45 minute. Scoateti apoi tava din congelator si puneti amestecul de parfait cu capsuni si cirese albe (cu fructe) si dati iar la congelat pentru alte 45 minute. Apoi turnati deasupra restul din cantitatea de parfait cu biscuiti si lasati la congelat pentru minim 6 ore.
Rasturnati forma pe un platou de servit, indepartati folia alimentara si taiati in felii potrivite.
Serviti acest parfait cu capsuni si cirese cu capsuni, cirese proaspete sau sirop de menta (optional!).
Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-Albinutza.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciPentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...
Crema de legume cu rosii si perisoare de puiEste un aperitiv tare bun pe masa de sarbatori, de pus la pachet sau oricum preferati sa il serviti! Important este ca e...
Chec aperitivTarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...
Tarta cu dovlecei zucchiniAnul acesta am pus impreuna cu mama gogonele colorate si dragute, ne-am jucat aranjandu-le in borcane, dar cel mai mult o sa...
Gogonele in saramuraReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciSe face o maia dupa care se framanta bine aluatul din faina lapte cald si sare . Aluatul este bun si pentru paine. Se lasa la...
Placinta cu branza ca in MaramuresSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii