Parfait-ul este un desert delicios de vara. Pentru parfait cu capsuni si cirese puneti biscuitii intr-o punga de plastic si sfaramati-i cu sucitorul. Capsunile si ciresele se taie in doua-trei bucati.
Pentru parfait cu capsuni si cirese puneti biscuitii intr-o punga de plastic si sfaramati-i cu sucitorul.
Capsunile si ciresele, carora le scoateti samburii, se taie in doua-trei bucati si se presara cu 3 linguri zahar pudra si se zdrobesc cu furculita.
Intr-un bol puneti jumatate din cantitatea de parfait preparata dupa reteta de baza si incorporati biscuitii sfaramati si esenta de migdale. in cealalta jumatate de parfait incorporati fructele strivite cu tot cu zeama lasata.
In forma de chec unsa cu ulei/grasime si tapetata cu folie alimentara, puneti jumatate din cantitatea de parfait cu biscuiti. Dati la congelator pentru 45 minute. Scoateti apoi tava din congelator si puneti amestecul de parfait cu capsuni si cirese albe (cu fructe) si dati iar la congelat pentru alte 45 minute. Apoi turnati deasupra restul din cantitatea de parfait cu biscuiti si lasati la congelat pentru minim 6 ore.
Rasturnati forma pe un platou de servit, indepartati folia alimentara si taiati in felii potrivite.
Serviti acest parfait cu capsuni si cirese cu capsuni, cirese proaspete sau sirop de menta (optional!).
Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-Albinutza.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii