Parfait cu capsuni si cirese

Parfait-ul este un desert delicios de vara. Pentru parfait cu capsuni si cirese puneti biscuitii intr-o punga de plastic si sfaramati-i cu sucitorul. Capsunile si ciresele se taie in doua-trei bucati.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Parfait cu capsuni si cirese

Ingrediente

  • 200 gr capsuni
  • 200 gr cirese albe (cirese rosii am folosit pentru decor
  • pentru ca nu erau suficient de coapte cu doua zile inainte :P)
  • 75 gr biscuiti cocos
  • 3 linguri zahar pudra
  • o esenta de migdale
  • 1 cantitate de parfait preparat dupa reteta de baza

Mod de preparare

Pentru parfait cu capsuni si cirese puneti biscuitii intr-o punga de plastic si sfaramati-i cu sucitorul.

Capsunile si ciresele, carora le scoateti samburii, se taie in doua-trei bucati si se presara cu 3 linguri zahar pudra si se zdrobesc cu furculita.

Intr-un bol puneti jumatate din cantitatea de parfait preparata dupa reteta de baza si incorporati biscuitii sfaramati si esenta de migdale. in cealalta jumatate de parfait incorporati fructele strivite cu tot cu zeama lasata.

In forma de chec unsa cu ulei/grasime si tapetata cu folie alimentara, puneti jumatate din cantitatea de parfait cu biscuiti. Dati la congelator pentru 45 minute. Scoateti apoi tava din congelator si puneti amestecul de parfait cu capsuni si cirese albe (cu fructe) si dati iar la congelat pentru alte 45 minute. Apoi turnati deasupra restul din cantitatea de parfait cu biscuiti si lasati la congelat pentru minim 6 ore.

Rasturnati forma pe un platou de servit, indepartati folia alimentara si taiati in felii potrivite.


Serviti acest parfait cu capsuni si cirese cu capsuni, cirese proaspete sau sirop de menta (optional!).

Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-Albinutza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Chiftelute marinate
Cele mai apreciate rețete
Capsuni la borcan
1
Conserve de iarna

Capsuni la borcan

Capsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...

Capsuni la borcan
Sos de ceapa
2
Sosuri rosii

Sos de ceapa

Se prajeste in unt ceapa taiata pestisori pina ce se ingalbeneste, se adauga faina, se mai prajeste putin si se stinge cu...

Sos de ceapa
Sos de hrean cu iaurt
3
Sosuri reci

Sos de hrean cu iaurt

Se rade hreanul pe razatoarea cu gauri mici, se amesteca cu o lingurita de sare si se lasa pana a 2-a zi cand se introduce in...

Sos de hrean cu iaurt
Punch
4
Punch-uri

Punch

Ceaiul se prepara si se toarna apoi fierbinte peste coaja rasa de lamaie, amestecata cu zahar in prealabil. Se strecoara si...

Punch
Five Oclock Tea
5
Ceaiuri

Five Oclock Tea

Folosirea ustensilelor metalice este interzisa. Un ceainic de portelan se incalzeste in prealabil cu apa fierbinte. In el se...

Five Oclock Tea
Parteneri
Gem de prune cu ciocolata si scortisoara
Bucataras.RO

Gem de prune cu ciocolata si scortisoara

 Zilele trecute am preparat niste clatite grozave de post. Pentru umplutura am gasit in colectia mea un gem de prune cu...

Gem de prune cu ciocolata si scortisoara
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Socată reţeta bunicii
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii