Parfait cu capsuni si fistic

Se prajesc boabele de fistic. Intr-o craticioara se caramelizeaza zaharul cu apa, se incorporeaza fisticul si se toarna amestecul intr-o tava unsa. Se

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (pentru 6 portii): 60 g boabe de fistic (intregi
  • fara coaja)
  • 4 linguri apa
  • 80 g zahar
  • 500 g capsuni
  • 100 g zahar pudra
  • 5 galbenusuri
  • 400 ml frisca
  • 1 zahar vanilat

Mod de preparare

Se prajesc boabele de fistic. Intr-o craticioara se caramelizeaza zaharul cu apa, se incorporeaza fisticul si se toarna amestecul intr-o tava unsa. Se lasa sa se raceasca, se rastoarna pe un fund de lemn si se marunteste cu un cutit.


Se spala capsunile, se indeparteaza coditele, apoi se zdrobesc si se amesteca cu 30 g de zahar pudra. Separat, se freaca galbenusurile cu restul de zahar pe baie de apa, pana ce se ingroasa. Se iau de pe foc si se freaca inca 5 minute, pana ce se raceste crema.


Se bate frisca impreuna cu zaharul vanilat si se incorporeaza in crema mai intai piureul de capsuni, apoi zaharul caramelizat si la urma frisca.


Se tapeteaza o forma de chec cu o folie de plastic (o punga taiata), se toarna in ea compozitia si se lasa peste noapte in congelator. Se scoate parfait-ul din tava, se indeparteaza folia si se taie felii groase de circa 1,5 cm. Se poate garnisi cu frisca si capsuni.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci