Se prajesc boabele de fistic. Intr-o craticioara se caramelizeaza zaharul cu apa, se incorporeaza fisticul si se toarna amestecul intr-o tava unsa. Se
Se prajesc boabele de fistic. Intr-o craticioara se caramelizeaza zaharul cu apa, se incorporeaza fisticul si se toarna amestecul intr-o tava unsa. Se lasa sa se raceasca, se rastoarna pe un fund de lemn si se marunteste cu un cutit.
Se spala capsunile, se indeparteaza coditele, apoi se zdrobesc si se amesteca cu 30 g de zahar pudra. Separat, se freaca galbenusurile cu restul de zahar pe baie de apa, pana ce se ingroasa. Se iau de pe foc si se freaca inca 5 minute, pana ce se raceste crema.
Se bate frisca impreuna cu zaharul vanilat si se incorporeaza in crema mai intai piureul de capsuni, apoi zaharul caramelizat si la urma frisca.
Se tapeteaza o forma de chec cu o folie de plastic (o punga taiata), se toarna in ea compozitia si se lasa peste noapte in congelator. Se scoate parfait-ul din tava, se indeparteaza folia si se taie felii groase de circa 1,5 cm. Se poate garnisi cu frisca si capsuni.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaAm făcut inventar în congelator și am descoperit un pachet cu măruntaie de miel ;) Cum cu drobul nu prea am success...
Tocanita din organe de mielDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii