Sorbetto cu vin alb

Sorbetto este denumirea italiana pentru frantuzescul sorbet, desertul inghetat atat de apreciat. Clasic, sorbetul contine doar fructe, dar italienii l-au imbunatatit cu vin alb sau spuma de albus pentru cremozitate.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Sorbetto cu vin alb

Ingrediente

  • 400 g zahar
  • 500 ml apa
  • 250 ml vin alb parfumat
  • sucul de la 1 portocala
  • 2 lamai

Mod de preparare

1. Se pune intr-un vas, la foc potrivit zaharul, vinul si apa.

2. Se amesteca pana cand zaharul este topit in totalitate.

3. Se lasa amestecul sa fiarba 4-5 minute, iar apoi se lasa compozitia la racit.
4. Cand s-a racit complet, se aduga in compozitie sucul de portocala si de lamaie.

5. Se amesteca bine si se pune compozitia la congelat.

6. Se poate umple cu sorbetto jumatati de portocala sau de lamaie, dupa ce s-a eliminat miezul.


Sorbetto cu vin alb se serveste imediat

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori