Tort de inghetata cu capsuni, doua feluri de ciocolata, alune, napolitana si rulouri umplute.
Se freaca galbenusurile cu zaharul si un praf de sare, pe baie de abur, pana se albesc. In continuare, pastrand craticioara cu oua tot pe baie de abur, se toarna incet laptele cald, batand-o cu telul pentru a o face mai spumoasa si aerata. Se amesteca astfel pana pare ca se ingroasa un pic. Se da deoparte si se toarna jumatate din compozitie in alt vas in care punem ciocolata cu lapte si amaruie, amestecand repede ca sa se topeasca. Se lasa la racit. Separat, se bate frisca lichida, dar mai moale, eventual in doua vase, ca sa va incapa bine. Se bate un pic cu mixerul crema de oua ramasa deocamdata alba (ii vom adauga mai tarziu capsunile), se incorporeaza treptat frisca si se mai bate un pic cu mixerul, la viteza mica. Se procedeaza la fel si cu cea de ciocolata.
Se decupeaza din foile de napolitana 3 cercuri: unul va fi baza, unul va separa aromele de inghetata si ultimul va fi capacul. Se pune folie alimentara intr-o tava rotunda, se asaza cu grija cercul de napolitana, se toarna crema de ciocolata (pe care eu, de obicei, nu o mai dau la aparatul de inghetata) si se da la congelator.
Intre timp, se da la aparat crema de oua alba, pentru a o ingheta. Acum se adauga in ea dulceata de capsuni sau spuma de capsuni sau capsuni date la blender, in functie de resursele fiecaruia. Eu am avut dulceata de casa. Dupa ce s-a inchegat cat de cat inghetata de ciocolata, se scoate din congelator, se adauga al doilea cerc de napolitana, se toarna si inghetata de capsuni si se da din nou la congelator pana pregatim glazura.
Pentru glazura: se topesc cam 50 g ciocolata cu lapte in putin lapte sau pe baie de abur.
Se scoate inghetata din congelator, se adauga al treilea cerc din napolitana si peste el se toarna ciocolata topita. Se decoreaza cu alune nesarate maruntite cu cutitul si rulouri din napolitana umplute cu crema. Se da la congelator pana la servire.
Timpul practic de pregatire este de aprox 2h 30min.
Portii: 10
Pofta Buna!
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/07/tort-de-inghetata-regal.html
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptorIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii