Tort de îngheţată cu vanilie, ciocolată, glazură de ciocolată între straturi şi arahide. Eu am ales unele bine rumenite şi sărate, pe care le-am decojit şi tocat mărunt. Mi-a plăcut această combinaţie de ciocolată cu arahide sărate.
Se încălzeşte laptele în care am pus zahărul vanilat Bourbon, se ia de pe foc.
Se pune apă (cam de trei degete) într-o crăticioară, care se pune pe foc, iar când începe să fiarbă, se ia de pe foc şi se aşază pe masă, pe un tocător din lemn.
Într-o altă crăticioară pusă peste crăticioara (cam de aceeaşi mărime, astfel încât apa să nu atingă fundul vasului) în care a fiert apa mai devreme (pe baie de abur) se amestecă gălbenuşurile cu zahărul şi un praf de sare, până se albesc, de data aceasta eu am ales să le amestec cu mixerul. În continuare, se toarnă în fir subţire laptele cald, nu fierbinte, amestecând tot cu mixerul, pentru a o face spumoasă şi aerată. Consistenţa este uşor lichidă, însă eu am fost mulţumită, întrucât gălbenuşurile s-au gătit.
Jumătate din compoziţie se toarnă în alt vas pentru a se amesteca împreună cu ciocolata amăruie. Se lasă ambele la răcit cam 5 minute pe masă, apoi cam 10 minute la rece (eu le-am dat la congelator un pic).
Pentru glazură: într-un ibric se pun pe foc mic laptele cu ciocolata cu lapte şi cea amăruie, în proporţii diferite, după gust, amestecând energic şi ridicând de pe foc din când în când pentru a nu o arde. După ce s-a topit frumos, se dă deoparte.
Se bate frişca lichidă, dar mai moale, din care jumătate se adaugă în crema de ouă cu ciocolată, amestecând uşor cu o spatulă. Aceasta va căpăta o consistenţă mai bogată. Se poate turna într-o formă pentru chec din silicon.
Se toarnă peste ea cam jumătate din glazura de ciocolată. Se dă la congelator.
Apoi frişca rămasă se bate tare şi se încoporează treptat în crema de ouă simplă, care este mai lichidă spre deosebire de cea de ciocolată, deci se amestecă până devine cremoasă.
Se scoate forma de la congelator, se toarnă îngheţata de vanilie, apoi glazura rămasă. Se decorează cu arahide, eu am ales unele bine rumenite şi sărate, pe care le-am decojit şi tocat mărunt. Se dă înapoi la congelator până se întăreşte, apoi se poate servi.
Timp de gătire este de aprox 10 min
Timp de pregătire este de aprox 1 h 30 min
Porţii: 8
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/08/tort-de-inghetata.html
Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiAmbele bunici gospodine desavarsite, am avut de unde invata, mai intai mama, apoi eu. Un deliciu de reteta, mai ales daca...
Zacusca de ghebePui la tigaie cu rosii si usturoi este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta cu...
Pui cu rosii si usturoi (ostropel)Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCoronita cu carne si legume este un aperitiv consistent si delicios. Taiem sunca cubulete. Dam cascavalul pe razatoare....
Coronita aperitiv cu carne si legumeSe prepara foarte usor si este asa bunaaa....preferata mea :)
Ciorba cu coasta afumataAceasta prajitura zi si noapte e pufoasa si delicioasa! Nici nu iti vei da seama ca e o prajitura de post. Se dizolva zaharul...
Prajitura zi si noapte de postMancarurile traditionale chinezesti sunt pregatite pentru a reflecta armonie, culoare, aroma si textura. Unul din cele mai...
Salată chinezeascăIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Comentarii