Vienetta de ciocolata

Inghetata de ciocolata este dintre toate sortimentele de inghetata cea care se bucura de cea mai mare popularitate. Ei bine reteta de mai jos este o

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Vienetta de ciocolata

Ingrediente

  • 340 g de ciocolata (74% cacao) topita
  • 120 g lapte
  • 300 ml lapte concensat
  • 750 g de frisca
  • 500 ml de smanatana
  • 3 linguri de cacao
  • 3 linguri de pralin (alune de padure si zahar ars totul macinat)
  • 50 g coji de gref confiate
  • ciocolat alba pentru placi

Mod de preparare

Inghetata de ciocolata este dintre toate sortimentele de inghetata cea care se bucura de cea mai mare popularitate. Ei bine reteta de mai jos este o varianta imbunatatia a traditionalei forme de ciocolata cu inghetata. Aveam o crema din 340 g ciocolata topita cu 120 g lapte si m-am gandit sa fac inghetata cu ea. Am pus peste crema o cutie de 300 ml de lapte condensat si am lasat sa se topeasca impreuna. Am batut cam 750 g frisca si am amestecat cu crema de ciocolata. Am gustat si am plecat sa mai cumpar niste smantana ptentru frisca, era prea dulce compozitia. Am cumparat o cutie de 500 ml de crema de 15% din care nu se face frisca dar nu vroiam tot una de 35% ca mi se parea prea multa grasime. Am pus cutia un pic la congelator si pe urma am bagat mixerul in ea. Nu s-a intarit ca o frisca dar s-a ingrosat. Am amestecat cu prima compozitie si am impartit totul in 2. Intr-una din compozitii am pus 3 linguri de cacao (pe care le-am amestecat un pic separat cu cateva linguri de crema intai) si am frecat bine cu mixerul, dupa care am adaugat 3 linguri de pralin (alune de padure si zahar ars totul macinat). In cealalta am taiat cam o mana de coji de grefruit confite/glasate. Ciocolata alba topita si se fac placi care se pun la congelator asa ca le-am scos si am asamblat Vienetta si am pus-o la congelator. Azi am gustat-o, e delicioasa iar combinatiile ciocolata plus coji de gref si ciocolata plus pralin sunt nemaipomenit de bune.

Ar merge un pic mai putin dulce (dupa gustul meu) iar placile de ciocolata trebuie sa le fac ceva mai groase data viitoare ca acum le-am intins cam subtirele.


La servire se poate insoti ci frisca sau sos de fructe de padure. Reteta Vienetta de ciocolata a fost propusa de Anat pe forum culinar.ro. Alte retete de inghetata recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Iepure cu cartofi la cuptor
2
Mancaruri cu carne

Iepure cu cartofi la cuptor

O mancare gustoasa in sezonul rece

Iepure cu cartofi la cuptor
Sarmalute in foi de vita
3
Specialitati

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
4
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
5
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Parteneri
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola