Vienetta de ciocolata

Inghetata de ciocolata este dintre toate sortimentele de inghetata cea care se bucura de cea mai mare popularitate. Ei bine reteta de mai jos este o

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Vienetta de ciocolata

Ingrediente

  • 340 g de ciocolata (74% cacao) topita
  • 120 g lapte
  • 300 ml lapte concensat
  • 750 g de frisca
  • 500 ml de smanatana
  • 3 linguri de cacao
  • 3 linguri de pralin (alune de padure si zahar ars totul macinat)
  • 50 g coji de gref confiate
  • ciocolat alba pentru placi

Mod de preparare

Inghetata de ciocolata este dintre toate sortimentele de inghetata cea care se bucura de cea mai mare popularitate. Ei bine reteta de mai jos este o varianta imbunatatia a traditionalei forme de ciocolata cu inghetata. Aveam o crema din 340 g ciocolata topita cu 120 g lapte si m-am gandit sa fac inghetata cu ea. Am pus peste crema o cutie de 300 ml de lapte condensat si am lasat sa se topeasca impreuna. Am batut cam 750 g frisca si am amestecat cu crema de ciocolata. Am gustat si am plecat sa mai cumpar niste smantana ptentru frisca, era prea dulce compozitia. Am cumparat o cutie de 500 ml de crema de 15% din care nu se face frisca dar nu vroiam tot una de 35% ca mi se parea prea multa grasime. Am pus cutia un pic la congelator si pe urma am bagat mixerul in ea. Nu s-a intarit ca o frisca dar s-a ingrosat. Am amestecat cu prima compozitie si am impartit totul in 2. Intr-una din compozitii am pus 3 linguri de cacao (pe care le-am amestecat un pic separat cu cateva linguri de crema intai) si am frecat bine cu mixerul, dupa care am adaugat 3 linguri de pralin (alune de padure si zahar ars totul macinat). In cealalta am taiat cam o mana de coji de grefruit confite/glasate. Ciocolata alba topita si se fac placi care se pun la congelator asa ca le-am scos si am asamblat Vienetta si am pus-o la congelator. Azi am gustat-o, e delicioasa iar combinatiile ciocolata plus coji de gref si ciocolata plus pralin sunt nemaipomenit de bune.

Ar merge un pic mai putin dulce (dupa gustul meu) iar placile de ciocolata trebuie sa le fac ceva mai groase data viitoare ca acum le-am intins cam subtirele.


La servire se poate insoti ci frisca sau sos de fructe de padure. Reteta Vienetta de ciocolata a fost propusa de Anat pe forum culinar.ro. Alte retete de inghetata recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide