Cornulete rapide cu gem si nuca

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si rezulta o coca elastica. Se imparte aluatul in 3- 4 parti, din fiecare se intinde o foaie rotunda si s

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat: 200 gr. crema de branza sau iaurt gros
  • 200 gr. margarina la temperatura camerei
  • 1 ou
  • 100 gr. zahar
  • 450 gr. faina + 1 plic praf de copt
  • 1 esenta
  • in plus:
  • dulceata de care dorim
  • 100 gr. nuci sau migdale macinate

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si rezulta o coca elastica. Se imparte aluatul in 3- 4 parti, din fiecare se intinde o foaie rotunda si se taie mai multe fasii. Se amesteca intr-un castron 2/3 dintr-un borcan de dulceata si 100 gr. nuca macinata. Se pune cu lingurita cate putina umplutura pe fiecare triunghi. Se ruleaza de la partea lata spre varf. Se pregateste o tava cu hartie de copt si se pun cornuletele in tava, se coc 20-25 min la 185 grade.
Se servesc asa simple sau pudrate cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci