Pateuri cu osanza

Din 1/3 parti osanza, faina, oua, sare, vin se face o coca mai moale. Se framanta bine si se intinde o foaie de grosimea unui deget. Osanza ramasa s

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr. osanza de porc
  • 500 gr. faina
  • 2 oua
  • putina sare
  • vin alb cat cuprinde
  • bucati rahat
  • zahar pudra

Mod de preparare

Din 1/3 parti osanza, faina, oua, sare, vin se face o coca mai moale. Se framanta bine si se intinde o foaie de grosimea unui deget.

Osanza ramasa se imparte in patru parti si se pune la rece.

Se unge foaia de coca cu o parte din osanza si se impatureste din exterior spre interior. Se lasa la rece 60 min.

Se repeta operatia de 4 ori.

In final, se intinde foaia de grosimea degetului si se taie in forme dreptunghiulare cu un cutit incins. Se umple cu bucati de rahat (sau altceva) si se da la cuptor la foc iute. Dupa ce este coapta se pune zahar pudra (ele fiind calde) si se aseaza pe platou.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc