Pentru ca piscoturile sa reuseasca, ouale trebuie sa fie proaspete si zaharul fin cernut. De la inceput se pregateste pe o hirtie zaharul pisat, iar p
Pentru ca piscoturile sa reuseasca, ouale trebuie sa fie proaspete si zaharul fin cernut. De la inceput se pregateste pe o hirtie zaharul pisat, iar pe alta hirtie faina proaspat cernuta. Se bat albusurile spuma intr-un cazanel, se toarna incet 1/3 din zahar si se mai bate cu telul pina ce se intareste bine albusul. Se scoate telul, se pune restul de zahar, amestecind usor cu o lingura, apoi se adauga pe rind galbenusurile, faina cernuta si vanilia. Se pregateste din timp o hirtie alba, mai groasa de marimea tavii, in care vom coace piscoturile. Este bine sa avem o tava speciala, fara pereti laterali; se face un cornet de hirtie care se taie la virf, astfel incit sa aiba o gaura de un diametru de 1/2 cm. Se umple pe trei sferturi cu compozitia si se toarna pe hirtia dinainte pregatita piscoturi de 10-12 cm lungime. Se lasa intre ele un interval de 5-6 cm, deoarece cresc la copt. Se presara deasupra putin zahar praf; se apuca hirtia de un capat si se scutura usor, aplecind-o usor ca sa se scurga in afara zaharul praf cazut pe hirtie si se asaza incet pe tava neunsa. Se coc la foc potrivit, mai mult moale, cam 25 de minute, in care timp piscoturile trebuie sa creasca frumos, fara sa se rumeneasca. Cind sint gata, se scot imediat de pe hirtie cu ajutorul unui cutitas si se aseaza pe farfurie, lipiti cite doi, cu partea de pe tava dinauntru.
Se servesc la Five O'clock Tea
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii