Piscoturi

Pentru ca piscoturile sa reuseasca, ouale trebuie sa fie proaspete si zaharul fin cernut. De la inceput se pregateste pe o hirtie zaharul pisat, iar p

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 120 de grame de zahar
  • 80 de grame de faina
  • 5 albusuri de ou
  • 3 galbenusuri
  • 1 pachet de vanilie
  • 2 linguri de zahar pudra

Mod de preparare

Pentru ca piscoturile sa reuseasca, ouale trebuie sa fie proaspete si zaharul fin cernut. De la inceput se pregateste pe o hirtie zaharul pisat, iar pe alta hirtie faina proaspat cernuta. Se bat albusurile spuma intr-un cazanel, se toarna incet 1/3 din zahar si se mai bate cu telul pina ce se intareste bine albusul. Se scoate telul, se pune restul de zahar, amestecind usor cu o lingura, apoi se adauga pe rind galbenusurile, faina cernuta si vanilia. Se pregateste din timp o hirtie alba, mai groasa de marimea tavii, in care vom coace piscoturile. Este bine sa avem o tava speciala, fara pereti laterali; se face un cornet de hirtie care se taie la virf, astfel incit sa aiba o gaura de un diametru de 1/2 cm. Se umple pe trei sferturi cu compozitia si se toarna pe hirtia dinainte pregatita piscoturi de 10-12 cm lungime. Se lasa intre ele un interval de 5-6 cm, deoarece cresc la copt. Se presara deasupra putin zahar praf; se apuca hirtia de un capat si se scutura usor, aplecind-o usor ca sa se scurga in afara zaharul praf cazut pe hirtie si se asaza incet pe tava neunsa. Se coc la foc potrivit, mai mult moale, cam 25 de minute, in care timp piscoturile trebuie sa creasca frumos, fara sa se rumeneasca. Cind sint gata, se scot imediat de pe hirtie cu ajutorul unui cutitas si se aseaza pe farfurie, lipiti cite doi, cu partea de pe tava dinauntru.
Se servesc la Five O'clock Tea

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Rulada cu cacao si portocala
Bucataras.RO

Rulada cu cacao si portocala

Nu am multe sa va zic despre aceasta noua postare decat ca e perfecta pentru cafeaua de dimineata. Vedeti ca la mine e...

Rulada cu cacao si portocala
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa