Amandina cu crema de cacao

Amandina cu crema de cacao este o prajitura delicioasa si foarte populara. Blatul l-am preparat aşa: am separat albuşurile de gălbenuş şi le-am bătut spumă tare.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Amandina cu crema de cacao

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 3 linguri ulei
  • 30 gr cacao
  • 6 linguri făină (aproximativ 80 gr)
  • 1 plic praf de copt
  • o esenţă de rom
  • Pentru cremă:
  • 250 gr unt
  • 200 gr zahăr (eu am folosit zahar făcut pudră)
  • 4 linguri cacao
  • 2 gălbenuşuri
  • o esenţă de rom
  • Pentru însiropat:
  • 50 gr zahăr tos
  • 100 ml apă
  • un plic capuccino
  • Pentru glazură:
  • 100 gr ciocolată
  • 75 gr frişcă lichidă

Mod de preparare

Amandina cu crema de cacao este o prajitura delicioasa si foarte populara. Blatul l-am preparat aşa: am separat albuşurile de gălbenuş şi le-am bătut spumă tare. Am adăugat apoi zahărul şi am mixat continuu. Gălbenuşurile le-am amestecat cu uleiul şi esenţa de rom şi apoi le-am pus peste albuşuri amestecând continuu. Făina am amestecat-o cu cacao şi praful de copt şi le-am pus câte puţin peste spuma de albuşuri, mixând între timp. Am pus totul în tavă şi am dat la cuptor. Am făcut proba cu scobitoarea pentru copt. Am lăsat blatul la răcit, după care l-am tăiat în două.

Între timp, până s-a răcit blatul, am lucrat crema aşa: untul l-am topit puţit şi apoi am adăugat zahărul şi l-am mixat până a început să devină spumos, spre tare. Am adăugat gălbenuşurile pe rând şi apoi cacao. La urmă am pus şi esenţa de rom şi am dat la frigider.

Separat (pentru a face siropul) am pus pe foc apă cu zahărul şi le-am fiert puţin după care am adăugat şi pliculeţul de capuccino. Am tras de pe foc şi am lăsat la răcorit.

Apoi am trecut la asamblat. Adică...blatul rece şi tăiat l-am însiropat foarte bine şi l-am umplut cu cremă. Am dat prajitura la frigider pentru câteva ore, cel mai bine e să îl lăsaţi peste noapte.

Glazura am făcut-o cam aşa: am pus pe foc frişca lichidă şi am rupt ciocolata în mai multe bucăţi şi le-am topit. Apoi le-am turnat peste blatul asamblat, gata scos de la rece.


Amandina cu crema de cacao este delicioasa la desert. Se serveste rece, din frigider.
Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-albinutza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Lichior de bere de casa
1
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
2
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
3
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
4
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Prajitura cu prune
5
Prajituri

Prajitura cu prune

Pregatiti in prealabil prunele - spalati-le si taiati-le in jumate pentru a scoate samburii. Bateti bine ouale cu zaharul....

Prajitura cu prune
Parteneri
Ratatouille cu pui
Bucataras.RO

Ratatouille cu pui

Azi vă propun o delicatesă din bucătăria franțuzească, mai ales că piețele abundă de legume și verdețuri...

Ratatouille cu pui
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia