Se incepe cu pregatirea blatului penbtru amandine. Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza iar pana se intaresc bat.Se adauga apa si
Se incepe cu pregatirea blatului penbtru amandine. Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza iar pana se intaresc bat.Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei. Se amesteca cu lingura de jos in sus.Treptat se adauga faina amestecata cu cacao. Se omogenizeaza. In tava unsa, tapetata cu faina si cu hartie de copt, se pune compozitia si se coace 30-35 minute. Dupa ce se raceste blatul se taie in 2.
Crema :
Galbenusurile se amesteca cu 100 g zahar pudra si se pun la bain marie, amestecand incontinuu pana se ingroase.Se lasa la racit.Untul la temperatura camerei se mixeaza bine 1-2 minute. Se adauga 100 g zahar pudra si se mixeaza pana ce acesta se dizolva. Peste unt se adauga crema de ou (dupa ce s-a racit) si se mixeaza bine, se cerne cacaoa peste crema,se pune esenta si se mixeaza pana se obtine o compozitie cremoasa. Se pune la frigider pana se pregateste siropul
Sirop :
Se pun toate ingredientele (fara esenta rom) intr-o craticioara pe foc si de cand incep sa fiarba se mai lasa 5 minute, se iau de pe foc, se adauga esenta de rom si se lasa la racit. Blatul taiat in 2 se insiropeaza bine,se pune crema peste si se da la frigider 30 de minute, apoi se pune si cea de-a dou foaie insiropata si se lasa din nou la rece pana la prepararea glazurii.
Glazura:
Ciocolata rupata bucati se pune la bain marie impreuna cu frisca lichida pana se topeste, iar cand se raceste putin se toarna peste prajitura. Se da la rece pana se intareste glazura apoi se proportioneaza. Se orneaza cu frisca dupa preferinta.
Alte retete recomandate:
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriSe fierb cartofi in coaja apoi se lasa la rece , se curata si se piseaza f bine. Apoi se adauga oul sarea si faina cat...
CledneAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii