Baclava

Reteta de baclava este originala din Turcia. Pentru a prepara reteta de baclava sunt necesare urmatoarele ingrediente: foaie strudel, unt, nuci, zahar, scortisoara pisata.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • foaie de strudel
  • unt pentru forma.
  • Umplutura:
  • 400 g nuci pisate
  • 300 g zahar pisat
  • o lingurita scortisoara pisata
  • 2 linguri unt incalzit
  • sirop potrivit de gros din 300 g zahar.

Mod de preparare

Nucile pisate se amesteca cu zaharul pisat si scortisoara. Se taie din foaia de strudel bucati de marimea tavii de copt. Se unge tava cu unt si se aseaza trei foi (bucati taiate) una peste alta, apoi se stropesc cu unt si se mai aseaza trei foi una peste alta, din nou se stropesc cu unt si se mai aseaza trei foi si se unge cu unt.

Peste aceste noua foi se pune umplutura (in strat de 1 cm), iar peste umplutura alte noua foi asezate si unse la fel ca foile de sub umplutura. Ultima foaie se unge bine cu unt, apoi cu un cutit bine ascutit si muiat mereu in unt se taie patrate nu prea mari si se da la cuptor.

Cand pla­cinta este aproape coapta, se toarna peste ea siropul si se lasa din nou la cuptor pana este gata. Se scoate fiecare patrat si se asaza pe farfurie.


Se serveste calduta.

Alte retete recomandate:

Baclava cu alune si smochine

Baclava turceasca

Baclava cu mere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori