Reteta de baclava este originala din Turcia. Pentru a prepara reteta de baclava sunt necesare urmatoarele ingrediente: foaie strudel, unt, nuci, zahar, scortisoara pisata.
Nucile pisate se amesteca cu zaharul pisat si scortisoara. Se taie din foaia de strudel bucati de marimea tavii de copt. Se unge tava cu unt si se aseaza trei foi (bucati taiate) una peste alta, apoi se stropesc cu unt si se mai aseaza trei foi una peste alta, din nou se stropesc cu unt si se mai aseaza trei foi si se unge cu unt.
Peste aceste noua foi se pune umplutura (in strat de 1 cm), iar peste umplutura alte noua foi asezate si unse la fel ca foile de sub umplutura. Ultima foaie se unge bine cu unt, apoi cu un cutit bine ascutit si muiat mereu in unt se taie patrate nu prea mari si se da la cuptor.
Cand placinta este aproape coapta, se toarna peste ea siropul si se lasa din nou la cuptor pana este gata. Se scoate fiecare patrat si se asaza pe farfurie.
Se serveste calduta.
Alte retete recomandate:
Baclava cu alune si smochine
Baclava turceasca
Baclava cu mere
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii