Reteta de baclava este originala din Turcia. Pentru a prepara reteta de baclava sunt necesare urmatoarele ingrediente: foaie strudel, unt, nuci, zahar, scortisoara pisata.
Nucile pisate se amesteca cu zaharul pisat si scortisoara. Se taie din foaia de strudel bucati de marimea tavii de copt. Se unge tava cu unt si se aseaza trei foi (bucati taiate) una peste alta, apoi se stropesc cu unt si se mai aseaza trei foi una peste alta, din nou se stropesc cu unt si se mai aseaza trei foi si se unge cu unt.
Peste aceste noua foi se pune umplutura (in strat de 1 cm), iar peste umplutura alte noua foi asezate si unse la fel ca foile de sub umplutura. Ultima foaie se unge bine cu unt, apoi cu un cutit bine ascutit si muiat mereu in unt se taie patrate nu prea mari si se da la cuptor.
Cand placinta este aproape coapta, se toarna peste ea siropul si se lasa din nou la cuptor pana este gata. Se scoate fiecare patrat si se asaza pe farfurie.
Se serveste calduta.
Alte retete recomandate:
Baclava cu alune si smochine
Baclava turceasca
Baclava cu mere
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaCand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa....
Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii