Baclavaus cu multa nuca este o reteta de prajitura cu nuca foarte simplu de facut. Baclavaua este foarte dulce si insiropata, de aceea nuca se potriveste perfect.
Ungem tava cu ulei si impartim cantitatea de foi in doua.
Prima parte de foi le punem pe rand in tava una cate una si le ungem cu pensula cu ulei. Cand le-am terminat pe primele 7 adaugam pe toata suprafata nuca si continuam cu restul foilor unse individual.
Se da la cuptor pentru circa 30 minute.
Intre timp facem un sirop din apa, zahar si esenta.
Scoatem tava din cuptor, turnam siropul si apoi acoperim cu un prosop pana a doua zi.
Cu Philips Multicooker poti incalzi orice fel de mancare, cu ajutorul butonului "REHEAT", cand timpul de incalzire se incheie, functia "KEEP WARM" pastreaza mancarea calda in continuare.
Servim baclavaua cu nuca a doua zi.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii