Baclavaus cu multa nuca este o reteta de prajitura cu nuca foarte simplu de facut. Baclavaua este foarte dulce si insiropata, de aceea nuca se potriveste perfect.
Ungem tava cu ulei si impartim cantitatea de foi in doua.
Prima parte de foi le punem pe rand in tava una cate una si le ungem cu pensula cu ulei. Cand le-am terminat pe primele 7 adaugam pe toata suprafata nuca si continuam cu restul foilor unse individual.
Se da la cuptor pentru circa 30 minute.
Intre timp facem un sirop din apa, zahar si esenta.
Scoatem tava din cuptor, turnam siropul si apoi acoperim cu un prosop pana a doua zi.
Cu Philips Multicooker poti incalzi orice fel de mancare, cu ajutorul butonului "REHEAT", cand timpul de incalzire se incheie, functia "KEEP WARM" pastreaza mancarea calda in continuare.
Servim baclavaua cu nuca a doua zi.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii