Baclava cu multa nuca

Baclavaus cu multa nuca este o reteta de prajitura cu nuca foarte simplu de facut. Baclavaua este foarte dulce si insiropata, de aceea nuca se potriveste perfect.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Baclava cu multa nuca

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta (14 foi)
  • 150 g ulei
  • 400 g nuci macinate
  • 30 g zahar
  • 400 ml apa
  • esenta de rom sau de vanilie (cum preferati)

Mod de preparare

Ungem tava cu ulei si impartim cantitatea de foi in doua.
Prima parte de foi le punem pe rand in tava una cate una si le ungem cu pensula cu ulei. Cand le-am terminat pe primele 7 adaugam pe toata suprafata nuca si continuam cu restul foilor unse individual.
Se da la cuptor pentru circa 30 minute.
Intre timp facem un sirop din apa, zahar si esenta.
Scoatem tava din cuptor, turnam siropul si apoi acoperim cu un prosop pana a doua zi.

Cu Philips Multicooker poti incalzi orice fel de mancare, cu ajutorul butonului "REHEAT", cand timpul de incalzire se incheie, functia "KEEP WARM" pastreaza mancarea calda in continuare.


Servim baclavaua cu nuca a doua zi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc