Se amesteca drojdia, cu laptele cald si zaharul. Se zdrobeste margarina se adauga faina, ouale batute, drojdia, zaharul vanilat, sarea, laptele. Se fr
Se amesteca drojdia, cu laptele cald si zaharul. Se zdrobeste margarina se adauga faina, ouale batute, drojdia, zaharul vanilat, sarea, laptele. Se framanta rapid aluatul si se lasa la dospit cca 2 ore. Aluatul se imparte in 2 sau 4 bucati egale (2 mai mari sau 4 mai mici). Se intind bucatile formate astfel incat sa se obtina bucati dreptunghiulare cu o grosime de ½ cm.
Se aseaza umplutura pe fiecare bucata in parte si se lasa cca 2 cm liber pe margine. Se incepe sucirea avand grija ca in timpul sucirii capetele sa fie bagate. Se aseaza in tava si se ung deasupra cu galbenus de oua si timp de o ora se lasa la crescut in cuptorul cald. Dupa aceea se ung cu albus de ou si se lasa la racit cca ½ ora. Dupa ce se va raci, va capata culoarea marmurei. Cu o furculita se impung marginile sa nu se crape in timpul coacerii si le lasa 25-30 de minute in cuptorul incins. Se evita deschirea usii cuptorului.
Mod de preparare umplutura:
Umplutura cu nuca : se prepara un sirop gros de zahar din 300 ml apa si zahar se adauga nuca. Se ia de pe foc si se adauga biscutitii maruntiti si restul ingredientelor.
Umplutura de mac : se fierbe laptele se adauga macul amestecat cu gris si apoi zaharul. Si la aceasta umplutura se poate adauga marmelada de gutui sau stafide.
Daca pregatiti beigli jumatate cu mac, jumatate cu nuca, se pune jumatate jumatate din fiecare umplutura. Ambele se pun rece pe aluat.
Alte dulciuri recomandate
Compot de caise
Gem de caise
Prajitura cu visine
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu ciresePrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelAm descoperit aceasta reteta la Liana! Am vazut-o si de la prima privire m-a atras, am zis ca trebuie sa o incerc!...
Pui basquise
Comentarii