Se amesteca drojdia, cu laptele cald si zaharul. Se zdrobeste margarina se adauga faina, ouale batute, drojdia, zaharul vanilat, sarea, laptele. Se fr
Se amesteca drojdia, cu laptele cald si zaharul. Se zdrobeste margarina se adauga faina, ouale batute, drojdia, zaharul vanilat, sarea, laptele. Se framanta rapid aluatul si se lasa la dospit cca 2 ore. Aluatul se imparte in 2 sau 4 bucati egale (2 mai mari sau 4 mai mici). Se intind bucatile formate astfel incat sa se obtina bucati dreptunghiulare cu o grosime de ½ cm.
Se aseaza umplutura pe fiecare bucata in parte si se lasa cca 2 cm liber pe margine. Se incepe sucirea avand grija ca in timpul sucirii capetele sa fie bagate. Se aseaza in tava si se ung deasupra cu galbenus de oua si timp de o ora se lasa la crescut in cuptorul cald. Dupa aceea se ung cu albus de ou si se lasa la racit cca ½ ora. Dupa ce se va raci, va capata culoarea marmurei. Cu o furculita se impung marginile sa nu se crape in timpul coacerii si le lasa 25-30 de minute in cuptorul incins. Se evita deschirea usii cuptorului.
Mod de preparare umplutura:
Umplutura cu nuca : se prepara un sirop gros de zahar din 300 ml apa si zahar se adauga nuca. Se ia de pe foc si se adauga biscutitii maruntiti si restul ingredientelor.
Umplutura de mac : se fierbe laptele se adauga macul amestecat cu gris si apoi zaharul. Si la aceasta umplutura se poate adauga marmelada de gutui sau stafide.
Daca pregatiti beigli jumatate cu mac, jumatate cu nuca, se pune jumatate jumatate din fiecare umplutura. Ambele se pun rece pe aluat.
Alte dulciuri recomandate
Compot de caise
Gem de caise
Prajitura cu visine
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNiste sarmalute mai light care pica foarte bine...nu sunt asa grele la stomac ca cele de porc,sa le incercati
Sarmalute cu carne de pui si curcan in vasul romanPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii