Beigli cu nuca si mac

Se amesteca drojdia, cu laptele cald si zaharul. Se zdrobeste margarina se adauga faina, ouale batute, drojdia, zaharul vanilat, sarea, laptele. Se fr

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru alut :
  • ½ kg faina
  • 250 gr unt sau margarina
  • 2 oua
  • 50 gr zahar
  • 20 gr drojdie
  • 200 ml lapte
  • sare
  • Ingrediente pentru umplutura de nuca :
  • 300 gr miez de nuca
  • 200 gr zahar pudra
  • 100 gr biscuiti sfarmati
  • coaja de la o lamaie
  • 100 gr stafide sau cubulete de marmelada de gutui
  • Ingrediente pentru umplutura de mac :
  • 300 gr mac macinat
  • 200 gr zahar
  • 300 ml lapte
  • 1 pachet zahar vanilat sau coaja de la o lamaie
  • 50 gr gris sau faina

Mod de preparare

Se amesteca drojdia, cu laptele cald si zaharul. Se zdrobeste margarina se adauga faina, ouale batute, drojdia, zaharul vanilat, sarea, laptele. Se framanta rapid aluatul si se lasa la dospit cca 2 ore. Aluatul se imparte in 2 sau 4 bucati egale (2 mai mari sau 4 mai mici). Se intind bucatile formate astfel incat sa se obtina bucati dreptunghiulare cu o grosime de ½ cm.

Se aseaza umplutura pe fiecare bucata in parte si se lasa cca 2 cm liber pe margine. Se incepe sucirea avand grija ca in timpul sucirii capetele sa fie bagate. Se aseaza in tava si se ung deasupra cu galbenus de oua si timp de o ora se lasa la crescut in cuptorul cald. Dupa aceea se ung cu albus de ou si se lasa la racit cca ½ ora. Dupa ce se va raci, va capata culoarea marmurei. Cu o furculita se impung marginile sa nu se crape in timpul coacerii si le lasa 25-30 de minute in cuptorul incins. Se evita deschirea usii cuptorului.

Mod de preparare umplutura:

Umplutura cu nuca : se prepara un sirop gros de zahar din 300 ml apa si zahar se adauga nuca. Se ia de pe foc si se adauga biscutitii maruntiti si restul ingredientelor.

Umplutura de mac : se fierbe laptele se adauga macul amestecat cu gris si apoi zaharul. Si la aceasta umplutura se poate adauga marmelada de gutui sau stafide.

Daca pregatiti beigli jumatate cu mac, jumatate cu nuca, se pune jumatate jumatate din fiecare umplutura. Ambele se pun rece pe aluat.
Alte dulciuri recomandate

Compot de caise

Gem de caise

Prajitura cu visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori