Se bat albusurile de ou (conform retetei anterioara) la se adauga 15dg de cocos si un praf de sare. Se porneste cuptorul si se alege cea mai mica temp
Se bat albusurile de ou (conform retetei anterioara) la se adauga 15dg de cocos si un praf de sare. Se porneste cuptorul si se alege cea mai mica temperatura (max. 120 de grade C). Se unge o tava mai mare cu unt dupa care se presara cu faina. Din aceasta compozitie se formeaza movile de dimensiunea unei nuci si se aseaza in tava calduta. Bezelele se lasa la cuptor pana capata o culoare aurie. Daca in timpul spumarii se adauga cativa stropi de suc de lamaie, spuma devine mai tare. Nuca de cocos razuita poate fi inlocuita cu migdale, nuci, alune macinate. In cazul in care mierea se substitie cu zahar brun, bezelele vor fi mai tari.
Nu este indicat a se pastra la frigider.Din cantitatile de mai sus se obtin aproximativ 36 de bucati.
Alte retete de prajituri recomandate
Negresa prajitura
Prajitura alba ca zapada
Prajitura cu crema
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii