Bezele cu cafea

Se amesteca intr-un vas albusurile cu esenta de cafea, zaharul pudra, untul si putina sare. Se bate compozitia cu un tel timp de 5 minute si apoi se p

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 albusuri
  • 2 linguri de esenta de cafea
  • 5 linguri de zahar pudra
  • unt
  • sare

Mod de preparare

Se amesteca intr-un vas albusurile cu esenta de cafea, zaharul pudra, untul si putina sare. Se bate compozitia cu un tel timp de 5 minute si apoi se pune pe baie de aburi si se bate in continuare pana cand rezulta o compozitie consistenta. Se pun mici gramajoare din compozitie intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie alba, cu ajutorul unui cornet sau cu o lingurita. Se lasa intre gramajoare un spatiu de 1 cm. Se introduce tava in cuptorul incins, fara foc si se lasa tava pana la racirea cuptorului.
Se servesc bezelele dupa ce s-au racit.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura snikers

Turta dulce

Ciocolata de casa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc