Blanc-manger de ciocolata

Se topesc batoanele de ciocolata cu 2 linguri de apa, frecand, pana se face ca o crema. Se amesteca cu incetul cu 1 l de lapte, in care se adauga 120

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 batoane de ciocolata
  • 1 l lapte
  • 120 gr. zahar
  • 8 foi de galtina

Mod de preparare

Se topesc batoanele de ciocolata cu 2 linguri de apa, frecand, pana se face ca o crema. Se amesteca cu incetul cu 1 l de lapte, in care se adauga 120 gr. de zahar. Se tine la cald, pe marginea aragazului, amestecand din cand in cand, pan se topeste zaharul. Se moaie in apa fierbinte 8 foi de gelatina, se amesteca cu incetul laptele, se vantura cu lingura pana se racoreste, se toarna in forma, se da la ghiata. Inainte de a se rasturna, se baga o clipa forma in apa fierbinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc