Boccelute cu visine

Boccelutele cu visine sunt prajituri delicioase cu fructe invelite intr-un aluat. Vişinele se spală şi se curăţă de sâmburi, după care se lasă la scurs într-o strecurătoare.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Boccelute cu visine

Ingrediente

  • 250 gr făină
  • 150 gr unt
  • 100 ml apă
  • 1 linguriţă zeamă de lămâie
  • 1 praf de sare
  • 800 gr vişine
  • curăţate de sâmburi
  • 6 linguri zahăr tos
  • zahăr vanilat
  • zahăr pudră pentru pudrat

Mod de preparare

Boccelutele cu visine sunt prajituri delicioase cu fructe invelite intr-un aluat. Vişinele se spală şi se curăţă de sâmburi, după care se lasă la scurs într-o strecurătoare.

Se face un aluat din făină, untul frecat în prealabil, apa adăugată puţin câte puţin, 1 ou, un praf de sare şi zeama de lămâie. Se frământă bine şi se lasă o oră să se odihnească. Se întinde apoi o foaie de 5 mm şi se taie în pătrate mari.

Vişinele scurse se amestecă cu zahărul tos şi se pun câteva pe fiecare pătrat. Apoi împachetaţi şi voi pătratul ală după cum vă pricepeţi.... ca pe-o geantă, portofel... sau bocceluţă. Nici nu conteaza foarte tare :)) Ungeţi apoi bocceluţa cu un gălbenuş de ou şi daţi la cuptor, la foc potrivit, nici prea-prea, nici foarte-foarte, timp de 40 minute.

Pudraţi boccelutele cu visine aşa calde, tocmai ce sunt scoase din cuptor cu nişte zahăr praf.

Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-Albinutza.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci