Faina se amesteca impreuna cu drojdia dizolvata in putin lapte, o lingura de zahar si se pune la dospit aluatul. Dupa dospire se adauga galbenusurile
Faina se amesteca impreuna cu drojdia dizolvata in putin lapte, o lingura de zahar si se pune la dospit aluatul. Dupa dospire se adauga galbenusurile frecate cu zahar, untul topit, restul de lapte, zaharul vanilat, coaja de lamaie rasa, foarte putina sare. Se framanta aluatul si se acopera, dupa care se lasa la crescut intr-un loc cald. Se ia apoi o parte din aluatul crescut si se intinde pe o planseta unsa cu ulei, o foaie groasa de 1 cm, din care se taie patrate cu latura de 10 cm. Se pune in mijlocul fiecarui patrat cate o lingurita de branza amestecata cu 2 oua si cu o lingura de gris. Se da apoi forma branzoaicelor, lipindu-se colturile opuse ale patratului in diagonala, cate doua. Se ung deasupra cu ou sau unt si se pun in tava unsa cu ulei. Se introduc in cuptorul incins si se lasa la rumenit.
Se servesc calde, presarate cu zahar vanilat.
Alte retete:
Cozonac moldovenesc
Cornulete cu rahat
Prajitura snikers

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii