Briose ghivece de primavara

Briosele cu mere si fulgi de ciocolata ornate cu crema de unt si flori din pasta de zahar sunt adevarate ghivece de primavara in farfurie. Reteta de briose este foarte usor de facut!

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Briose ghivece de primavara

Ingrediente

  • Ingrediente briose:
  • 2 oua
  • 150g zahar
  • 2 plicuri de vanilie
  • un pic de sare
  • 75 ml ulei
  • 250ml iaurt
  • 50 ml lapte sau frisca nebatuta
  • ½ pliculet de praf de copt
  • 30g faina
  • 2 mere mari.
  • Crema de unt:
  • unt si zahar in parti egale

Mod de preparare

Ouale se pun in bol alaturi de zaharul vanilat si zaharul cristal (eu am avut zahar pudra) si se freaca pana rezulta o spuma, apoi se adauga uleiul, iaurtul si se omogenizeaza. Se adauga faina amestecata cu praful de copt. Iar la final se adauga si merele taiate cubulete.

Se incinge cuptorul la 180-190 de grade, se aseaza hartia de muffin in tavite, se pune aluatul de mai sus in forme si se da la cuptor pentru 15-20 de minute.

Untul se mixeaza bine bine cu zaharul pana devine spumos, se adauga colorant verde si se pune in posul cu care se vor orna briosele racite.


Briosele ghivece de primavara sunt vesele si aduc prospetime prin aspect, la fel ca si primavara.

Reteta propusa de Irenke pe forum culinar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc