Briosele cu mure sunt un desert delicios pentru intreaga familie dar si un desert usor de facut pentru musafiri.
Se freaca untul moale de la temperatura camerei cu un praf de sare, cu esenta de vanilie si zaharul pudra. Se adauga ouale unul cate unul si se amesteca pana se obtine o crema spumoasa. La final se pune smantana dulce si se mai bate compozitia aproximativ 10 minute ca sa capete consistenta. Se adauga praful de copt apoi faina. Se tapeteaza in acest timp formele cu unt si zahar tos. Compozitia de briose se toarna in forme, apoi se pun fructele de padure pe deasupra. Se pun in cuptor si, dupa ce s-au rumenit, se scot. Se racesc la temperatura camerei.
Briosele se servesc pudrate cu zahar si ornate cu fructe de padure.
Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....
Cornulete cu mac de CraciunSarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.
Sarmale fierte in oala de lut1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...
Prajitura simpla cu nuci si merePrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsse incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....
Piept de gasca cu sos CassisReteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.
Tort Diplomat
Comentarii