Se topeste untul si se lasa la racit. Se separa ouale. Se bat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile frecate cu un praf de sare, untul topit,
Se topeste untul si se lasa la racit. Se separa ouale. Se bat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile frecate cu un praf de sare, untul topit, smantana, coaja de lamaie, si esenta. Se mixeaza bine toate ingredientele. La sfarsit se pune faina amestecata cu praful de copt. Se pune aluatul intr-un pos.
Umplutura:
Se amesteca laptele cu praful de budinca si zeama de lamaie si se pun la fiert. Cand budinca s-a ingrosat se opreste focul, se adauga ciocolata si se amesteca pana se topeste. Zahar se adauga numai daca este nevoie. Se lasa budinca sa se racoreasca putin. Se aseaza hartiutele in tava de briose.
Se pune cu posul un strat de aluat, apoi se aseaza in mijloc o lingura cu budinca si se acopera cu un alt strat de aluat.
Se coc 15-20 minute in cuptorul deja incalzit.
Dupa ce se racesc se pot decora cu ciocolata topita. Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights
Alte retete recomandate:
Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu pui• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge ouale, la
Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumatImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineTarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...
Tarta cu dovlecei zucchiniChiftelele de cartofi cu dovlecel sunt excelente pentru o cina usoara.
Chiftele de cartofi cu dovlecelO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cireseEste o prajitura cu gust intens de ciocolata si in care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon.
Negresa cu branza si cireseSe spala fructele, se curata de codite si se pun intr-un vas mare de sticla acoperite cu zahar. O lingura de zahar se freaca...
Vin de visine
Comentarii
Adaugă comentariu