Se topeste untul si se lasa la racit. Se separa ouale. Se bat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile frecate cu un praf de sare, untul topit,
Se topeste untul si se lasa la racit. Se separa ouale. Se bat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile frecate cu un praf de sare, untul topit, smantana, coaja de lamaie, si esenta. Se mixeaza bine toate ingredientele. La sfarsit se pune faina amestecata cu praful de copt. Se pune aluatul intr-un pos.
Umplutura:
Se amesteca laptele cu praful de budinca si zeama de lamaie si se pun la fiert. Cand budinca s-a ingrosat se opreste focul, se adauga ciocolata si se amesteca pana se topeste. Zahar se adauga numai daca este nevoie. Se lasa budinca sa se racoreasca putin. Se aseaza hartiutele in tava de briose.
Se pune cu posul un strat de aluat, apoi se aseaza in mijloc o lingura cu budinca si se acopera cu un alt strat de aluat.
Se coc 15-20 minute in cuptorul deja incalzit.
Dupa ce se racesc se pot decora cu ciocolata topita. Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights
Alte retete recomandate:

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii