Burlanase cu crema fina de ou

Un desert racoros,parfumat si usor de preparat!

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Burlanase cu crema fina de ou

Ingrediente

  • pentru rulouri;2 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de ulei
  • 8 linguri de lapte
  • esenta vanilie
  • o lingurita varf amoniac stins cu o lingurita de suc de lamaie
  • un praf de sare,
  • cca. 500 g faina(ca pentru cornulete)
  • crema;3 oua
  • 500 ml lapte
  • 250 g zahar
  • o lingura amidon de porumb
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • un praf de sare

Mod de preparare

1.Se freaca ouale cu zaharul si uleiul,cu un praf de sare ,se adauga treptat si laptele,esenta si amoniacul stins apoi se incorporeaza faina cat sa obtinem un aluat elasic. Impartim aluatul in doaua apoi intindem foi subtiri din care taiem fasii cu latimea de 1 cm si lungimea de cca.12 cm(in functie de forme) care apoi se infasoara pe formele speciale,se aseaza in tava si se dau la copt, cca. 15 min., la foc potrivit.

Se scot de pe forma cat sunt calde. 2.Crema se prepara din 3 galbenusuri frecate cu 200 g zahar si 250 ml lapte caldut. Din albusuri se prepara o bezea cu restul de zahar. In laptele ramas diluam lingura de amidon de porumb apoi turnam in crema de galbenusuri si asezam craticioara pe baie de abur (la bain marie) amestecand continuu cu telul pana se ingroasa apoi incorporam si bezeaua, amestecand usor pana la incorporarea ei in crema.

Crema obtiunuta este aerata si se pune in pos apoi se umple fiecare rulou.Se pot pudra cu zahar pudra. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide