Un desert racoros,parfumat si usor de preparat!
1.Se freaca ouale cu zaharul si uleiul,cu un praf de sare ,se adauga treptat si laptele,esenta si amoniacul stins apoi se incorporeaza faina cat sa obtinem un aluat elasic. Impartim aluatul in doaua apoi intindem foi subtiri din care taiem fasii cu latimea de 1 cm si lungimea de cca.12 cm(in functie de forme) care apoi se infasoara pe formele speciale,se aseaza in tava si se dau la copt, cca. 15 min., la foc potrivit.
Se scot de pe forma cat sunt calde. 2.Crema se prepara din 3 galbenusuri frecate cu 200 g zahar si 250 ml lapte caldut. Din albusuri se prepara o bezea cu restul de zahar. In laptele ramas diluam lingura de amidon de porumb apoi turnam in crema de galbenusuri si asezam craticioara pe baie de abur (la bain marie) amestecand continuu cu telul pana se ingroasa apoi incorporam si bezeaua, amestecand usor pana la incorporarea ei in crema.
Crema obtiunuta este aerata si se pune in pos apoi se umple fiecare rulou.Se pot pudra cu zahar pudra. Pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii