Butterkuhen/Prajitura cu unt

1. Mixati toate ingredientele, ca sa obtineti un amestec omogen. Varsati amestecul intr-o tava (prevedeti o tava mai mare, caci creste) si puneti la c

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pahar /cana
  • 250 gr. de smantana (crème fraiche)
  • 1 pahar/cana (mai gol) de zahar
  • 2 pahare/cani de faina
  • 4 oua intregi
  • 1 plic de vanillina
  • 1 plic d praf de copt
  • 1 varf de sare
  • migdale
  • esenta de lamaie (eu am pus coaja rasa)
  • Ingrediente pentru *siropul untos*: 125 gr unt
  • 1 pahar de zahar

Mod de preparare

1. Mixati toate ingredientele, ca sa obtineti un amestec omogen.

Varsati amestecul intr-o tava (prevedeti o tava mai mare, caci creste) si puneti la cuptor pentru 10 min la 200 °C.

2. Intretimp fierbeti la foc mic 125 gr unt, un pahar de zahar si 4 linguri de lapte, dupa ce s-a amestecat bine totul, si au trecut cele 10 min, scoateti din cuptor tava.

3. Varsati cu lingura amestecul de unt/zahar/lapte, si presarati cu migdale/amande lamele sau bucati( eu aveam mai grosolane). Deci am repus totul 10 min la cuptor si gata.
Pofta buna!

Reteta Butterkuhen/Prajitura cu unt a fost propusa de stella pe forum culinar.ro

Alte retete cu unt gasiti aici:

Rulada cu unt si cascaval ,

Chec cu unt si cacao ,

Crema de unt cu lapte .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci