Cataiful este un desert oriental delicios care poate facut cu nuca, mere, fistic ... Este o prajitura ce poate fi facuta si de post.
Cataiful este un desert foarte aroma, insiropat si se prepara foarte usor.
Sfaramati taitetii de cataif intr-un bol. Adaugati margarina topita si amestecati bine.
Ungeti o tava pentru cuptor cu unt.
Asezati un strat de taitei, iar deasupra un strat de fistic maruntit foarte bine (nesarat).
Apoi mai asezati un strat de taitei.
Faceti siropul din apa, zahar si lamaie, dupa care turnati-l peste tot in tava.
Dati tava la cuptor pentru 15 minute la 175 de grade, pana se rumeneste putin deasupra.
Scos de la cuptor se mai presara deasupa un strat de fistic.
Cataiful cu fistic se lasa la racit dupa care poate fi servit.
Reteta propusa de Poca pe forum culinar.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii