Chec cu spuma de visine

Chec cu spuma de visine este un delicios desert de vara. Aceasta reteta de chec este foarte usoara, aromata si aerata, o alternativa la clasicele checuri.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Chec cu spuma de visine

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 50 g margarina sau unt
  • esenta de vanilie
  • 6 linguri faina
  • 1 praf de copt.
  • Umplutura:
  • 1 cana visine ( congelate sau proaspete)
  • 200 g smantana pt frisca
  • 3-4 linguri zahar pudra
  • 3-4 linguri zahar tos
  • 1 lingurita gelatina.

Mod de preparare

Chec cu spuma de visine este un delicios desert de vara. Pentru aceasta reteta de prajitura aveti nevoie de visine dulci, fara samburi. Se bat albusurile cu zahar, dupa care se adauga galbenusurile, esenta, margarina topita-rece totusi, iar la urma se adauga faina amestecata cu praf de copt. Se pune compozitia intr-o tava de chec, captusita cu hartie de copt; se coace in cuptorul deja incins, timp de 20-25 minute. Se lasa sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala.
Pentru umplutura amestecati visinele cu zahar si doualinguri de apa. Se pun apoi la fiert circa 10 minute, dupa care se scot cu o spumiera si se scurg bine de zeama. Se mixeaza cu blenderul si se lasa la racit. Siropul ramas de la visine se lasa pe mai departe la fiert pana ajunge de consistenta unui sos. Cu el se va stropi la final checul.
Smantana se bate cu zaharul pudra pana se face frisca. Se amesteca apoi cu piureul de visine si cu gelatina, dizolvata in 1 lingura apa si topita pe baie de aburi. Se tapeteaza cu folie alimentara o tava de chec, se pune primul blat, se intinde spuma de visine, se aseaza blatul ramas  checul cu spuma de visine se da la rece pana se incheaga crema.


Checul cu spuma de visine se taie in felii si se serveste stropit cu sosul de visine.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu fructe uscate
1
Preparate dulci

Cozonac cu fructe uscate

Un cozonac pufos si aromat ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de sarbatori.

Cozonac cu fructe uscate
Prajitura DELICIU
2
Prajituri

Prajitura DELICIU

Una din cele mai apreciate prajitura precum ii este numele "un deliciu".

Prajitura DELICIU
Prajitura cu crema caramel
3
Prajituri

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...

Prajitura cu crema caramel
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Braduti din biscuiti si ciocolata
5
Retete de Pasti

Braduti din biscuiti si ciocolata

Bunatati de Paste Imi amintesc cu drag de dulciurile copilariei mele si incerc sa le fac pentru fetita mea. Faceam impreuna...

Braduti din biscuiti si ciocolata
Parteneri
Painite cu ceapa si branza
Bucataras.RO

Painite cu ceapa si branza

Painite cu ceapa si branza
Cozonac evantai
Gustos.RO

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori