Cheesecake cu capsuni

Retete dietetice M-am inspirat de la Jamila.

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
medie
Cheesecake cu capsuni

Ingrediente

  • Blat:
  • 400 g biscuiti Oreo
  • 150 g unt topit
  • Crema:
  • 600 g branza Philadelphia
  • 500 ml frisca lichida
  • 150 g zahar pudra
  • 100 ml lapte fierbinte
  • 100 ml apa rece
  • 20 g gelatina
  • Jeleu:
  • 300 g capsune
  • 3 linguri de zahar
  • 100 ml apa
  • 10 g gelatina
  • Decor:
  • capsune proaspete

Mod de preparare

Blat: Prima oara, trebuie sa maruntim biscuitii. Rupem biscuitii in bucatele mici si ii punem intr-un chopper. Dupa ce ii maruntim, biscuitii trebuie sa arate ca o pudra fina. Punem aceasta pudra de biscuiti intr-un bol. Peste pudra, adaugam untul topit. Amestecam cu o furculita pana se incorporeaza foarte bine untul cu pudra de biscuiti. La final, trebuie sa avem o compozitie asemanatoare cu nisipul ud. Punem inelul unei tavi detasabile de 24 cm pe platoul in care vom aseza cheesecake-ul. In acest inel, vom punem compozitia de biscuiti maruntiti. Cu un pahar mic, aplatizam foarte bine pana obtinem un blat compact. Lasam blatul aproximativ 30 de minute, la frigider.

Crema: Punem gelatina in apa rece. Amestecam usor cu o lingurita. O lasam aproximativ pentru 10 minute. Dupa ce au trecut cele 10 minute, punem gelatina peste laptele fierbinte si amestecam bine pana se topeste. Intr-un bol incapator, punem crema de branza (crema de branza trebuie sa aiba temperatura camerei) si zaharul pudra. Mixam pana obtinem un aluat omogen. Adaugam frisca lichida putin cate putin. Marim viteza si mixam pentru 5 minute. Adaugam laptele cu gelatina putin cate putin. Mixam la viteza mica. Marim viteza si mixam aproximativ 1 minut. Spalam capsunile proaspete. Le taiem codita si apoi le taiem pe jumatate. Le punem intr-un bol. Asezam capsunile taiate pe peretii blatului intarit. La sfarsit, adaugam crema incet. Miscam usor farfuria ca sa se raspandeasca crema peste tot. Nivelam usor daca este cazul. Punem cheesecake-ul la frigider aproximativ 6 ore.

Jeleu: Hidratam gelatina in apa. Amestecam cu o lingurita si o lasam 10 minute. Intr-o oala micuta, punem capsunile si zaharul. Amestecam usor. Lasam capsunile pe foc, pentru aproximativ 5-10 minute. Pasam capsunile cu un blender, pana obtinem un piure. Lasam acest piure sa se raceasca 5 minute. Punem gelatina peste sosul cald de capsuni. Amestecam pana se topeste gelatina. Lasam jeleul sa ajunga la temperatura camerei. Dupa ce au trecut cele 6 ore, scoatem cheesecake-ul din frigider si adaugam jeleul de capsuni. Miscam usor pentru ca sa acoperim toata suprafata cheeesecake-ului cu jeleu. Lasam la frigider peste noapte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte
Bucataras.RO

Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte

Pregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)

Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos