Retete dietetice M-am inspirat de la Jamila.
Blat: Prima oara, trebuie sa maruntim biscuitii. Rupem biscuitii in bucatele mici si ii punem intr-un chopper. Dupa ce ii maruntim, biscuitii trebuie sa arate ca o pudra fina. Punem aceasta pudra de biscuiti intr-un bol. Peste pudra, adaugam untul topit. Amestecam cu o furculita pana se incorporeaza foarte bine untul cu pudra de biscuiti. La final, trebuie sa avem o compozitie asemanatoare cu nisipul ud. Punem inelul unei tavi detasabile de 24 cm pe platoul in care vom aseza cheesecake-ul. In acest inel, vom punem compozitia de biscuiti maruntiti. Cu un pahar mic, aplatizam foarte bine pana obtinem un blat compact. Lasam blatul aproximativ 30 de minute, la frigider.
Crema: Punem gelatina in apa rece. Amestecam usor cu o lingurita. O lasam aproximativ pentru 10 minute. Dupa ce au trecut cele 10 minute, punem gelatina peste laptele fierbinte si amestecam bine pana se topeste. Intr-un bol incapator, punem crema de branza (crema de branza trebuie sa aiba temperatura camerei) si zaharul pudra. Mixam pana obtinem un aluat omogen. Adaugam frisca lichida putin cate putin. Marim viteza si mixam pentru 5 minute. Adaugam laptele cu gelatina putin cate putin. Mixam la viteza mica. Marim viteza si mixam aproximativ 1 minut. Spalam capsunile proaspete. Le taiem codita si apoi le taiem pe jumatate. Le punem intr-un bol. Asezam capsunile taiate pe peretii blatului intarit. La sfarsit, adaugam crema incet. Miscam usor farfuria ca sa se raspandeasca crema peste tot. Nivelam usor daca este cazul. Punem cheesecake-ul la frigider aproximativ 6 ore.
Jeleu: Hidratam gelatina in apa. Amestecam cu o lingurita si o lasam 10 minute. Intr-o oala micuta, punem capsunile si zaharul. Amestecam usor. Lasam capsunile pe foc, pentru aproximativ 5-10 minute. Pasam capsunile cu un blender, pana obtinem un piure. Lasam acest piure sa se raceasca 5 minute. Punem gelatina peste sosul cald de capsuni. Amestecam pana se topeste gelatina. Lasam jeleul sa ajunga la temperatura camerei. Dupa ce au trecut cele 6 ore, scoatem cheesecake-ul din frigider si adaugam jeleul de capsuni. Miscam usor pentru ca sa acoperim toata suprafata cheeesecake-ului cu jeleu. Lasam la frigider peste noapte.
Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macPui umplut cu struguri si nuci este o reteta de friptura de pui la cuptor absolut fabuloasa! Este o reteta potrivita pentru...
Pui umplut cu struguri si nuciAtat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!
Cornulete fragede cu gem de mere cu gutuiSe amesteca toate ingredientele si se toarna in tava mare unsa cu ulei si tapetata cu faina (tava 28x40cm); se coace aprox....
Prajitura cu mac140g margarina se freaca cu 180g zahar farin. Se adauga 140g nuca macinata si 4 albusuri batute spuma. Se coace intr-o tava...
Analele istoriei (Prajitura cu nuca)Cea mai buna prajitura
Prajitura cu crema de lapte condensatTiramisu cu lamaie este un desert delicios, adaptat dupa Tiramisu reţetă originala. Un tort cu blat biscuite pe care-l...
Tiramisu reţetă cu lamaieIncearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....
Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagraCovrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Comentarii