BLATUL Intr-un bol taiem untul in bucati mici si-l amestecam bine cu restul ingredientelor - se va forma un aluat faramicios. Intindem aluatul intr-o
BLATUL
Intr-un bol taiem untul in bucati mici si-l amestecam bine cu restul ingredientelor - se va forma un aluat faramicios.
Intindem aluatul intr-o tava cu diametrul de 22 cm (eu am folosit o tava de 23 cm) din loc in loc intepam cu furculita si dam la cuptor (incalzit la 150C/300F) timp de 15 minute.
CREMA
Crema prima data cand am facut-o mi s-a parut c-ar fi prea ciocolatoasa, asa ca acum am dublat cantitatile mai putin stafidele si picaturile de ciocolata. Picaturi de ciocolata ( sau chocolate chips)
Intr-un castron batem usor ouale.
Adaugam apoi branza, zaharul si iaurtul; amestecam, cand s-au mixat bine adaugam stafidele si ciocolata.
Dam la o parte.
Cand cele 15 minute s-au terminat scoatem blatul din cuptor dar nu oprim cuptorul, turnam crema de branza si dam la cuptor aproximativ 50 minute daca folositi doar cantitatile din reteta sau 1 ora si 45 minute daca le dublati (este gata cand branza nu mai "danseaza" in tava si devine un pic aurie).
Lasam la racit ( 1-2 ore).
GLAZURA
Am taiat untul in bucatele mai mici, am adaugat peste ciocolata impreuna cu siropul si le-am topit la microunde - se poate topi si in baie de aburi
au pus glazura deaupra prajiturii si am lasat la racit cam 45 minute
cand s-a racit am scos din tava.
Pofta buna!
Reteta Cheesecake cu ciocolata si stafide a fost propusa de Rroxana. pe forum culinar.ro
Alte retete cu branza gasiti aici:
Tort cu crema de branza si sampanie,
Tarta cu Branza,
Vargabeles(Prajitura cu branza)
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii