Cheescake cu crema de lapte si dulceata de cirese este o reteta delicioasa. Pentru a prepara acest cheesecake aveti nevoie de piscoturi, biscuiti, unt, branza, zahar, esenta de rom, lapte, amidon zi oua.
Astfel ca incingeti cuptorul la treapta 6 sau la 180 pentru cei cu cuptoare, nu jucarele de aragaze ca noi, muritorii de rand. Paranteza: mi-am facut o promisiune.....la anul Electrolux 'za rules! Am inchis paranteza.
Cheescake cu crema de lapte si dulceata de cirese este o reteta delicioasa. Pentru a prepara acest cheesecake tapetati o forma rotunda, cu inel, cu o foaie de copt unsa bine cu unt. Ungeti cu unt si marginile tavitei. Apoi pisati bine piscoturile si biscuitii, pana obtineti o faina, dar nu foarte foarte fina. Topiti putintel untul, nu chiar de tot, la microunde ca se face mai rapid (asta daca nu va e frica de moarte tinara :P) si il amestecati bine cu faina de piscoturi si biscuitei. Amestecati bine bine si puneti compozitia astfel obtinuta in tava. Nivelati cu manuta si bagati la cuptor pentru maxim 15 minute.
Asaaa....eu am folosit branza de vaci (bio?!) - home made by albinutza din lapte proaspat de vacuta, prins cu cheag, lov 'u Brindusa pentru pont. Frecati bine branza de vaci cu zahar, pana obtineti o pasta. Cel mai bine e sa o blenduiti putintel. Zbateti cele doua oua, ca pentru un scrob, turnati esenta de rom si puneti-le peste branza si omogenizati.
Intr-o craticioara, puneti laptele pe foc impreuna cu cele doua linguri de amidon alimentar. Amestecati din cand in cand pentru a nu se prinde de fund (al oalei, sa vem putintica rusinica :P) si cand s-a ingrosat il dam la racit. Amestecati crema de lapte cu crema de branza, omogenizam si turnam totul in tava cu blatul copt pe jumatate. Dati totul la cuptor, la foc potrivit, de asta data, si lasati pana ce nu mai pluteste crema prin tava adica pina se incheaga si devine frumos aurie.
Scoateti tava si lasam la racit. Serviti cand e rece cu nitica dulcetica de cirese pe deasupra.
Foarte bun! Parol!
Primul meu cheescake si sunt foarte mandra de el.
Cheesecake cu crema de lapte si dulceata de cirese se serveste ca si desert cu o ceasca de ceai, cafea ori o bautura racoritoare.
Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-Albinutza.
• taiati avocado-ul pe jumatate, pe lungime. Rotiti apoi una dintre parti pana se va desprinde de pe sambure. Apoi
Guacamole• curatati si taiati telina, pastarnacii si radacina de patrunjel, cubulete• taiati si bucatile de apio tot cubulete•
Supa crema de telina si pastarnacNegresa cu nuci si sos de cafea este o reteta de prajitura foarte simpla. Pe culinar.ro se gasesc multe alte retete de...
Negresa cu nuci si sos de cafeaRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptorO alta reteta de cornulete, cu un aluat tare bun si fraged. Se lucreaza foarte usor cu acest aluat si vi-l recomand cu mare...
Cornulete fragedeO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu ciresePrajitura de casa cu mac este o prajitura absolut delicioasa de casa. Este o reteta de prajitura cu mac ce se preteaza pe...
Prajitura de casa cu macPentru acest week-end am vrut să fac un desert mai puţin caloric,dar a cărui preparare să nu-mi ia prea mult timp....
Ruladă cu zmeură şi cremă de mascarpone
Comentarii