Cheesecake cu menta si piersici se prepara foarte usor, fiind un desert perfect in zilele calde de vara. Aceasta reteta de cheesecake nu este deloc greu de preparat.
Crusta:
Am tocat la blender biscuitii, pricomigdalele si alunele. apoi le-am amestecat cu untul. am tapetat o tava cu diametrul de 20 cm, baza si marginile si am dat la rece (la frigider).
Crema: Am amestecat cu ricotta cu siropul de menta. Am topit zaharul in laptele cald, apoi am adaugat gelatina inmuiata in apa (daca nu se dizolva gelatina, mai incalzim putin pe baie de abur), am racorit, strecurat sa nu ramana gelatina nedizolvata si l-am adaugat in ricotta, apoi am amestecat cu frisca batuta. Am turnat in forma tapetata, peste crusta si am lasat peste noapte la frigider, sa se intareasca (minim 6 ore).
Am ornat cu feliute de piersica, pe care le-am uns cu jeleu pentru tarte (preparat dupa instructiunile de pe plic).
Reteta Cheesecake cu menta si piersici a fost propusa de PaulaM pe forum culinar.ro
Serviti cheesecake-ul cu menta si piersici de la rece.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii