Cheesecake cu piure de ananas, perle de tapioca si dulceata de coacaze

O reteta fara coacere, delicioasa, usor de preparat, adorata de copii si nu numai...O pregatim de seara sa stea in voie la rece si a 2 zi gata minunatia de desert!!!

Portii
12
Timp pregatire
59 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Cheesecake cu piure de ananas, perle de tapioca si dulceata de coacaze

Ingrediente

  • 300 g biscuiti fragezi
  • 1 pachet de unt sau Margarina
  • 200 g miez de nuca prajit si maruntit
  • 100 ml frisca lichida
  • piureul de ananas:
  • un compot mic (580 ml) de ananas bucati
  • 1 plic de gelatina(10 g)
  • umplutura de tapioca:
  • 1 ceasca de perle de tapioca
  • 250 ml lapte
  • 100 ml frisca lichida
  • 3 linguri de dulceata de coacaze
  • jeleul:
  • 2 plicuri tort jelle
  • un pahar de apa
  • 3-4 linguri de dulceata de coacaze

Mod de preparare

Biscuitii dati la robot, maruntiti, se framanta cu untul moale si miezul de nuca, apoi se intinde in strat uniform in forma de tort cu diametrul de 25 cm, se preseaza cu dosul unei linguri. Se scurg bucatile de ananas de sirop, apoi se dau la blender pana obtinem un piure fin.

Se mixeaza frisca pana se intareste si se amesteca cu piureul de ananas si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie. Se amesteca bine totul, pana la o omogenizare perfecta, apoi se toarna peste blatul din biscuiti si se da la rece o ora. Intre timp, inmuiem perlutele de tapioca intr-un pahar cu apa cca. 30 minute, le scurgem si le punem la fiert in lapte, pana se ingroasa bine. Se dau la o parte si se lasa sa se raceasca bine, apoi se amesteca cu dulceata de coacaze si frisca mixata bine. Se intinde in strat uniform peste piureul de anans si se lasa de seara pana dimineata la frigider.

Dimineata se pregateste jeleul astfel: se amesteca dulceata cu apa, apoi se strecoara sucul lasat de fructe. Fructele de coacaze din dulceata se repartizeaza pe toata suprafata prajiturii din frigider. Sucul lasat se amesteca cu praful de tort gelle, intr-un ibric si se pune la fiert, amestecand continuu, pana da in 2-3 clocote, apoi se toarna deasupra prajiturii. Se mai lasa cca. 15 minute la rece, sa se intareasca jeleul, apoi putem portiona prajitura. Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Clatite americane cu dulceata de gutui

Clatite americane cu dulceata de gutui

Clatite americane cu dulceata de gutui
Negresa simpla si rapida

Negresa simpla si rapida

Negresa este o prajitura delicioasa si usor de preparat. Aceasta reteta de negresa rapida si foarte simpla se poate realiza...

Negresa simpla si rapida
Musaca cu carne tocata si cartofi

Musaca cu carne tocata si cartofi

O musaca satioasa cu carne tocata si felii subtiri de cartofi crocanti... cam asta gatim azi. Reteta video pas cu pas o...

Musaca cu carne tocata si cartofi
Cele mai apreciate rețete
Marmelada de mere si pere
1
Dulceata

Marmelada de mere si pere

Se spala merele si se pun la fiert acoperite cu apa calda. Se aleg fructe bine coapte si se folosesc in cantitati egale....

Marmelada de mere si pere
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
2
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Gris cu lapte
3
Bebelusi > 12 luni

Gris cu lapte

Gris cu lapte, cea mai indragita reteta de-a lungul timpului pentru bebelusi.

Gris cu lapte
Parteneri
Chiftelute de vinete si linte
Bucataras.RO

Chiftelute de vinete si linte

Pe masura ce trece timpul, imi dau seama ca preferintele mele gastronomice se indreapta catre bucataria vegetariana. N-as...

Chiftelute de vinete si linte
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Gustos.RO

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect
ReteteCulinare.RO

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect

Placintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia