Cheesecake raw cu zmeura si piersici

Probabil ca partea cu raw din titlul acestei retete ii va face pe multi dintre voi sa nu o bage in seama, iar tehnic vorbind un cheesecake are branza, dar aceasta reteta de cheesecake pe care v-o propunem nu are.

Complexitate
redusa
Cheesecake raw cu zmeura si piersici

Ingrediente

  • Pentru baza:
  • 100g caju
  • 4lg sirop agave
  • 60ml ulei de cocos
  • 1lg extract de vanilie (sau semintele de la o pastaie)
  • 1lgurita sare de mare
  • 4lg suc de lamaie
  • Pentru crema:
  • 250g caju inmuiate in apa pt 2 ore
  • 80ml ulei de cocos
  • 230ml suc stors de lamaie
  • 2lg extract de vanilie
  • un varf de sare de mare
  • 180ml sirop agave
  • 4 piersici (facute piure)
  • zmeura pentru decor

Mod de preparare

Cheesecake-ul cu zmeura si piersici nu este din punct de vedere tehnic un cheesecake veritabil, neavand branza, dar sa nu uitam ca este o reteta raw. Daca vei alege sa il prepari pentru invitati si nu le vei spune ca este o reteta raw vegana, te asiguram ca nici nu isi vor da seama.

Marunteste caju-ul uscat intr-un blender pana cand devine fin, ca o faina. Adauga celelalte ingrediente pentru baza crocanta si mixeaza inca de cateva ori pana cand sunt bine omogenizate toate, dar nu atat de mult incat sa devina un amestec uleios.

Aranjeaza acest amestec intr-o forma detasabila (22cm) pana o acopera uniform si apasa bine. Da la frigider cat timp prepari crema.

Crema pentru cheesecake se prepara extrem de usor: doar adaugi toate ingredientele in blender si le mixezi pentru 2-3 minute pana cand se omogenizeaza si devine un amestec cremos.

Toarna crema astfel pregatita peste crusta crocanta si lasa la congelator o ora, dupa care transfera prajitura la frigider peste noapte.


Serveste cheesecake-ul (fara branza) cu zmeura si piersici rece, decorat cu zmeura proaspata si frunze de menta. Poti sa il stropesti si cu putina zeama de lamaie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Salata de boeuf

Salata de boeuf

Unele persoane o prepara doar de sarbatori, eu o prepar cand poftesc :)

Salata de boeuf
Toba de casa din carne de porc

Toba de casa din carne de porc

Toba de casa din carne de porc este o reteta romaneasca pe care cei mai multi oameni o fac iarna atunci cand se taie porcul....

Toba de casa din carne de porc
Cele mai apreciate rețete
Prajitura simpla cu nuci si mere
1
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Foi de placinta de casa
2
Aluaturi

Foi de placinta de casa

Placinta cu foi este delicioasa si usor de pregatit. Foile pregatite in casa pentru placinta nu sunt deloc greu de facut,...

Foi de placinta de casa
Salata de boeuf
3
Aperitive

Salata de boeuf

Unele persoane o prepara doar de sarbatori, eu o prepar cand poftesc :)

Salata de boeuf
Gris cu lapte
4
Bebelusi > 12 luni

Gris cu lapte

Gris cu lapte, cea mai indragita reteta de-a lungul timpului pentru bebelusi.

Gris cu lapte
Negresa cu branza si cirese
5
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Parteneri
Reteta de tort de Sf.Gheorghe
Bucataras.RO

Reteta de tort de Sf.Gheorghe

La multi ani, finu ! La multi ani, nasu ! La multi ani tuturor sarbatoritilor de Sf. Gheorghe ! Pentru Reteta de tort de...

Reteta de tort de Sf.Gheorghe
Turta dulce cu miere
Gustos.RO

Turta dulce cu miere

Reteta de turta dulce cu miere. Turta dulce cu miere reteta simpla si delicioasa. Turta dulce decoarata cu glazura regala....

Turta dulce cu miere
Trubochki - Cornulete Rusesti
ReteteCulinare.RO

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti