Cheesecake raw cu zmeura si piersici

Probabil ca partea cu raw din titlul acestei retete ii va face pe multi dintre voi sa nu o bage in seama, iar tehnic vorbind un cheesecake are branza, dar aceasta reteta de cheesecake pe care v-o propunem nu are.

Complexitate
redusa
Cheesecake raw cu zmeura si piersici

Ingrediente

  • Pentru baza:
  • 100g caju
  • 4lg sirop agave
  • 60ml ulei de cocos
  • 1lg extract de vanilie (sau semintele de la o pastaie)
  • 1lgurita sare de mare
  • 4lg suc de lamaie
  • Pentru crema:
  • 250g caju inmuiate in apa pt 2 ore
  • 80ml ulei de cocos
  • 230ml suc stors de lamaie
  • 2lg extract de vanilie
  • un varf de sare de mare
  • 180ml sirop agave
  • 4 piersici (facute piure)
  • zmeura pentru decor

Mod de preparare

Cheesecake-ul cu zmeura si piersici nu este din punct de vedere tehnic un cheesecake veritabil, neavand branza, dar sa nu uitam ca este o reteta raw. Daca vei alege sa il prepari pentru invitati si nu le vei spune ca este o reteta raw vegana, te asiguram ca nici nu isi vor da seama.

Marunteste caju-ul uscat intr-un blender pana cand devine fin, ca o faina. Adauga celelalte ingrediente pentru baza crocanta si mixeaza inca de cateva ori pana cand sunt bine omogenizate toate, dar nu atat de mult incat sa devina un amestec uleios.

Aranjeaza acest amestec intr-o forma detasabila (22cm) pana o acopera uniform si apasa bine. Da la frigider cat timp prepari crema.

Crema pentru cheesecake se prepara extrem de usor: doar adaugi toate ingredientele in blender si le mixezi pentru 2-3 minute pana cand se omogenizeaza si devine un amestec cremos.

Toarna crema astfel pregatita peste crusta crocanta si lasa la congelator o ora, dupa care transfera prajitura la frigider peste noapte.


Serveste cheesecake-ul (fara branza) cu zmeura si piersici rece, decorat cu zmeura proaspata si frunze de menta. Poti sa il stropesti si cu putina zeama de lamaie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide