Se fierbe apa cu untul intr-un vas iar cand apa clocoteste se da drumul la faina. Se ia vasul de pe foc si se freaca bine aluatul, pana se racoreste
Se fierbe apa cu untul intr-un vas iar cand apa clocoteste se da drumul la faina. Se ia vasul de pe foc si se freaca bine aluatul, pana se racoreste si se dezlipeste de pe margini. Se pun ouale pe rand, inglobandu-l pe fiecare. Aluatul trebuie sa fie moale, dar sa nu curga. Se pun cu lingurita gramajoare de aluat pe o tava tapetata si se coc 10 minute la foc iute iar mai apoi la foc potrivit timp de 20 de minute. Se scot choux-urile din cuptor si se pun sa se racoreasca pe un gratar.
Se taie fiecarui choux un capac si se umple cu crema de vanilie. Intre crema si capac se pune putina frisca.
Alte retete de dulciuri:
Tort diplomat
Galuste cu prune
Ciocolata de casa
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii