Se fierbe apa cu untul intr-un vas iar cand apa clocoteste se da drumul la faina. Se ia vasul de pe foc si se freaca bine aluatul, pana se racoreste
Se fierbe apa cu untul intr-un vas iar cand apa clocoteste se da drumul la faina. Se ia vasul de pe foc si se freaca bine aluatul, pana se racoreste si se dezlipeste de pe margini. Se pun ouale pe rand, inglobandu-l pe fiecare. Aluatul trebuie sa fie moale, dar sa nu curga. Se pun cu lingurita gramajoare de aluat pe o tava tapetata si se coc 10 minute la foc iute iar mai apoi la foc potrivit timp de 20 de minute. Se scot choux-urile din cuptor si se pun sa se racoreasca pe un gratar.
Se taie fiecarui choux un capac si se umple cu crema de vanilie. Intre crema si capac se pune putina frisca.
Alte retete de dulciuri:
Tort diplomat
Galuste cu prune
Ciocolata de casa

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii