Choux a la creme

Se fierbe apa cu untul intr-un vas iar cand apa clocoteste se da drumul la faina. Se ia vasul de pe foc si se freaca bine aluatul, pana se racoreste

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 125 gr faina
  • 100 gr unt
  • 200 ml apa
  • 4 oua
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • crema de vanilie
  • 150 gr frisca

Mod de preparare

Se fierbe apa cu untul intr-un vas iar cand apa clocoteste se da drumul la faina. Se ia vasul de pe foc si se freaca bine aluatul, pana se racoreste si se dezlipeste de pe margini. Se pun ouale pe rand, inglobandu-l pe fiecare. Aluatul trebuie sa fie moale, dar sa nu curga. Se pun cu lingurita gramajoare de aluat pe o tava tapetata si se coc 10 minute la foc iute iar mai apoi la foc potrivit timp de 20 de minute. Se scot choux-urile din cuptor si se pun sa se racoreasca pe un gratar.

Se taie fiecarui choux un capac si se umple cu crema de vanilie. Intre crema si capac se pune putina frisca.

Alte retete de dulciuri:

Tort diplomat

Galuste cu prune

Ciocolata de casa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc