Dacat tot am avut curajul sa incerc eclere... urmatorul pas este sa fac si choux a la creme... dupa aceeasi reteta.Se pune apa la fiert cu margarina,
Dacat tot am avut curajul sa incerc eclere... urmatorul pas este sa fac si choux a la creme... dupa aceeasi reteta.
Se pune apa la fiert cu margarina, am lasat pana s-a topit margarina, se adauga faina si sarea. Faina se adauga toata dintr-o data si se amesteca bine... In timp ce amestecam faina am luat cratita de pe foc... Se lasa putin la racit si apoi se adauga ouale intregi unul cate unul: se adauga un ou, se amesteca bine (eu de lene am bagat mixerul) dupa ce s-a incorporat primul ou se adauga al 2-lea. La fel si al 3-lea dupa ce a fost incorporat al 2-lea. Se pune in forma de ornat (posh) si intr-o tava, pe hartia de copt se pune compozitia sub forma unor fursecuri. Se dau la cuptor pana devin aurii.
Trecem apoi la prepararea cremei - se dizolva amidonul in lapte rece, cat sa nu aiba cocoloase. Se pune laptele, amidonul dizolvat, ouale, zaharul intr-o craticioara la foc mediu si se amesteca tot timpul pana crema incepe sa fiarba. De la primul bulbuc se fierbe exact 1 min. Se ia de pe foc si se adauga aromele, se lasa la racit.
Margarina se freaca cu mixerul bine si se adauga apoi crema fiarta treptat, pana se omogenizeaza.
Cand e gata si crema se umplu gogoselele cu crema.
Se servesc pudrate cu zahar vanilat ori stropite cu grazura de ciocolata. Sursa acestei retete este blogul culinar: dumitrufelicia.blogspot.com
Alte retete recomandate:
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii