În această perioadă a anului, nu ar trebui să lipsească din casă dulciurile. Ca să merg la sigur, astăzi am făcut o ciocolată de casă delicioasă care este pe placul tuturor.
Se pun într-o crăticioară, apa, zahărul, zahărul vanilat și sarea, se amestecă până se dizvola și se lasă la fiert la foc mic, amestecând des, până ce se formează un sirop. Ca să știm când este gata, se picură puțin sirop în apă rece; când picătura nu se răspândește, se oprește focul. Se topește untul parțial și se adaugă peste sirop, amestecând până se încorporează complet, apoi se adaugă vanilia. Separat, se amestecă laptele praf cu cacao și apoi se adaugă treptat în sirop, mixând bine. După ce s-a încorporat amestecul uscat, se pot adăuga alunele, stafidele și nucile și se amestecă. Se tapetează un vas cu folie alimentară și se adaugă compoziția, nivelând bine. Se lasă la răcit într-un loc răcoros (nu în frigider) pentru 4 ore.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii