Clafoutis cu pere (desert)

Clafoutis este un desert ce vina din Franta, o prajitura rapida si simplu de pregatit, pe care o puteti adapta cu fructele preferate sau de sezon.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Clafoutis cu pere (desert)

Ingrediente

  • 750 g. pere
  • sucul de la 1 lamaie
  • 2 linguri pesmet
  • 250 g. faina
  • 100 g. zahar
  • 1 praf sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 225 ml. lapte
  • 4 oua
  • 50 g. fulgi de migdale
  • 40 g. zahar pudra.

Mod de preparare

1. Se curata perele, se taie sferturi, se golesc de samburi si casutele lor, apoi perele se taie felii si se stropesc cu suc de lamaie. Cuptorul se incinge la 175 grade C. Se unge cu unt o forma de tarta(diam. 26 cm).

2. Se presara uniform pesmet. Se repartizeaza inauntru perele. Pentru prepararea aluatului, se amesteca intr-un castron faina cu zahar, sare, zahar vanilinat si pudra de scortisoara.

3. Separat, laptele se amesteca impreuna cu ouale.Apoi se inglobeaza in compozitia de faina. Apoi se toarna aluatul fluid deasupra feliilor de pere.

4. Se presara fulgi de migdale (eu n-am pus) si se coace tarta 40 minute, in cuptorul incins. Tarta se lasa sa se racoreasca putin.

Reteta Clafoutis cu perea fost propusa de sava laura pe forum culinar.ro


Clafoutis cu pere se serveste caldut, cu o palarie de frisca batuta cu vanilie sau cu inghetata de vanilie. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci