Clafoutis cu pere (desert)

Clafoutis este un desert ce vina din Franta, o prajitura rapida si simplu de pregatit, pe care o puteti adapta cu fructele preferate sau de sezon.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Clafoutis cu pere (desert)

Ingrediente

  • 750 g. pere
  • sucul de la 1 lamaie
  • 2 linguri pesmet
  • 250 g. faina
  • 100 g. zahar
  • 1 praf sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 225 ml. lapte
  • 4 oua
  • 50 g. fulgi de migdale
  • 40 g. zahar pudra.

Mod de preparare

1. Se curata perele, se taie sferturi, se golesc de samburi si casutele lor, apoi perele se taie felii si se stropesc cu suc de lamaie. Cuptorul se incinge la 175 grade C. Se unge cu unt o forma de tarta(diam. 26 cm).

2. Se presara uniform pesmet. Se repartizeaza inauntru perele. Pentru prepararea aluatului, se amesteca intr-un castron faina cu zahar, sare, zahar vanilinat si pudra de scortisoara.

3. Separat, laptele se amesteca impreuna cu ouale.Apoi se inglobeaza in compozitia de faina. Apoi se toarna aluatul fluid deasupra feliilor de pere.

4. Se presara fulgi de migdale (eu n-am pus) si se coace tarta 40 minute, in cuptorul incins. Tarta se lasa sa se racoreasca putin.

Reteta Clafoutis cu perea fost propusa de sava laura pe forum culinar.ro


Clafoutis cu pere se serveste caldut, cu o palarie de frisca batuta cu vanilie sau cu inghetata de vanilie. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori