Cocostar

Intr-un castron se pun ouale ( minus 1 albus pe care-l dam deoparte), cacaoa, margarina topita, zaharul pudra, zaharul vanilat apoi se adauga putin c

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Cocostar

Ingrediente

  • 3 linguri cu varf cacao
  • 2 oua
  • 250 g margarina
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 pachet praf de copt
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 400 gr. faina ( nici-un gram mai mult)
  • 120 gr. nuca de cocos
  • 200 gr. zahar pudra
  • 1 albus

Mod de preparare

Intr-un castron se pun ouale ( minus 1 albus pe care-l dam deoparte), cacaoa, margarina topita, zaharul pudra, zaharul vanilat apoi se adauga putin cate putin din faina amestecata cu praful de copt. Se framanta usor, pana se incorporeaza bine faina.

Albusul se mixeaza, se adauga zaharul pudra, cocosul se amesteca bine cu lingura de lemn. Se imparte amestecul cu cacao in parti egale, cam cat o nuca.

La fiecare parte se pune in centru cate o biluta din umplutura cu cocos apoi se aduna marginile deasupra. Dupa ce se rotunjesc se pun cu imbinaturile dedesubt pe o tava tapetata cu hartie de copt. Tava se baga la cuptor la 180 grade pt 20-25 minute ( sunt gata cand se rumenesc dedesubt).


Pentru decorare se poate folosi ciocolata topita.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori