Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul si apoi pe rand galbenusurile. Se bate compozitia bine cu telul, pana se omogenizeaza. Se adauga apoi
Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul si apoi pe rand galbenusurile. Se bate compozitia bine cu telul, pana se omogenizeaza. Se adauga apoi cate putin uleiul, vanilia si coaja de lamaie. In amestec se presara faina treptat. Compozitia rezultata se poate folosi la trei feluri de dulciuri si anume: pentru prajitura se toarna compozitia intr-o tava si se toarna deasupra marmelada si nuca, dupa care se introduce in cuptor; pentru chec, se adauga in compozitie nuca, rahat sau stafide si se pune la copt intr-o forma de chec; pentru tort, se coace in forma de tort iar apoi se taie pe orizontala si se umple cu crema si frisca.
Fiecare din cele trei prajituri se servesc dupa ce s-au racit.
Alte retete de prajituri:
Prajitura nuci umplute
Tort de mere si zahar ars
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii