Cornete cu nuca

Intr-un castron foarte curat, se bat albusurile, se adauga zaharul si romul pina cind spuma se tine de tel. Se adauga galbenusurile, untul topit (rece

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua mari
  • 120 gr. de zahar
  • 50 gr. de unt
  • 40 gr. de faina
  • 120 gr. nuci macinate
  • 15 ml rom

Mod de preparare

Intr-un castron foarte curat, se bat albusurile, se adauga zaharul si romul pina cind spuma se tine de tel. Se adauga galbenusurile, untul topit (rece), se pune faina impreuna cu nucile macinate, incorporind compozitiile prin rasturnare. Se tapeteaza o tava cu unt solid si faina, se iau jumatati de lingurita din amestec si se pun la copt 10 minute. Se intoarc rondelele si se ruleaza ca pe niste cornuri. Cind sint gata, se scot si se umplu cu gem, apoi se pudreaza cu zahar vanilat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci