Faina se amesteca cu putina sare, smantana si jumatate din cantitatea de unt, topit. Se framanta bine aluatul si se pune la rece. Dupa ce se scoate d
Faina se amesteca cu putina sare, smantana si jumatate din cantitatea de unt, topit. Se framanta bine aluatul si se pune la rece. Dupa ce se scoate de la frigider se framanta cu restul de margarina si se lasa din nou la rece o ora. Se imparte apoi in patru parti egale, si se intind foi groase de 1 cm care se pun separat la copt. Separat, se fierbe laptele, cu vanilie, pentru crema. Se bat 5 oua intregi impreuna cu trei galbenusuri si zaharul. Se toarna faina in ploaie, putina sare si se toarna laptele cald, dupa care se omogenizeaza bine. Se pune pe foc vasul si se amesteca incet. Cu crema racita si amestecata cu cele 3 albusuri ramase, batute spuma, se umplu foile.
Prajitura se taie si se serveste a doua zi, pudrata cu zahar.
Alte retete de dulciuri:
Prajitura cu branza Cozonac Prajitura cu visine

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii