Aluat: framantam untul, faina, galbenusurile, apa rece si sarea, lasam la rece 3 ore. Coacem o foaie. Cealalta foaie o punem in tava impreuna cu umpl
Aluat: framantam untul, faina, galbenusurile, apa rece si sarea, lasam la rece 3 ore. Coacem o foaie. Cealalta foaie o punem in tava impreuna cu umplutura si le coacem impreuna. Umplutura: amestecam galbenusurile, zaharul pudra, ciocolata razuita, nuca macinata si praful de copt, incorporam albusurile batute spuma. Intindem amestecul pe foaia de aluat si o coacem. Crema: fierbem laptele cu budincile de vanilie si dupa racire adaugam untul batut spuma si amestecul de zahar pudra si zahar vanilat. Turnam crema pe prajitura racita si acoperim cu cealalta foaie. Dupa o zi de odihna o feliem.
Alte retete recomandate
Tort de mere intregi
Tiramisu
Diplomat
Tarta cu mere
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteO mancare gustoasa in sezonul rece
Iepure cu cartofi la cuptor• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii