Se framanta 50 gr de faina cu margarina, dupa care se pune compozitia la rece. Din restul de faina se face o coca cu putina apa calda, cu rom si otet
Se framanta 50 gr de faina cu margarina, dupa care se pune compozitia la rece. Din restul de faina se face o coca cu putina apa calda, cu rom si otet. Se framanta bine si se intinde o foaie, apoi se scoate compozitia de la rece si se intinde si aceasta intr-o foaie. Se pun foile una peste alta si se strange apoi foaia obtinuta in patru si se pune la frigider pentru 20 minute. Se repeta de 3 ori operatia, cu cate 20 minute pauza la frigider. Se ia apoi coca, se taie in doua si se intind doua foi mai grosute, care se coc pe fundul tavii de la aragaz. dupa ce s-au copt, se pune peste una din foi crema de vanilie, se asaza deasupra cea de-a doua foaie si se pudreaza cu zahar pudra.
Se serveste dupa ce a stat la rece.
Alte retete de prajituri:
Prajituri simple
Prajitura snikers
Tiramisu
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaAcești cartofi evantai cu unt aromatizat, pe lângă faptul că sunt aspectuoși și de efect, pot constitui baza...
Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii