Cremsnitul este delicios. Pentru a prepara aceasta prajitura e nevoie de unt, faina, oua, zahar si lapte.
Cremsnitul este delicios. Pentru a prepara aceasta prajitura se face un aluat din faina apa si 1 lingura de unt sau margarina si se intinde o foaie apoi cu un cutit se intinde restul de unt sau margarine si se impatureste in asa fel sa nu iasa din foaie untul sau margarina. Se lasa la frigider 15- 20 minute apoi se repeta impaturirea aluatului de 3 ori. Dupa ultima impaturire se imparte aluatul in 2 parti si se intinde fiecare parte de aluat pe dosul unei tavi si se coace la foc mare cam 20 minute apoi se da focul la mic inca 20 minute pana devine aramiu.
Crema: ouale cu zaharul faina si laptele se pun la fiert si dupa ce devine ca o crema se da la racit si la sfarsit se adauga untul batut spuma. Obtional se poate adauga esenta de vanilie.
Asamblare: Se pune prima foaie apoi toata crema si urmatoarea foaie.Se pudreaza cu zahar pudra. si se portioneaza.
Cremsnitul se serveste rece.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeO ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.
Ciorba de legume cu perisoarea) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataO prajitura buna care merge perfect langa o cafea!
Prajitura cu piersici si migdaleIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii