Se bat spuma untul, zaharul si vanilia. Se adauga ouale, unul cate unul, apoi faina impreuna cu praful de copt, praful de cacao si laptele batut. Se f
Se bat spuma untul, zaharul si vanilia. Se adauga ouale, unul cate unul, apoi faina impreuna cu praful de copt, praful de cacao si laptele batut. Se framanta pana se obtine un aluat. Se asaza aluatul intr-o tava tapetata cu hartie si se coace 20 de minute la 180°. Se scoate blatul din tava, se taie pe doua nivele. Ambele parti se ung cu marmelada. Separat, se topeste zaharul si se caramelizeaza fulgii de migdale (sau de alune maruntite). Se prepara budinca de ciocolata, urmand instructiunile de pe plic. Se lasa sa se mai racoreasca, apoi se incorporeaza untul. Se ung blaturile cu aceasta crema, se suprapun, se taie in forme patrate si se orneaza cu sirop de caramel.
Alte retete de dulciuri:
Cremsnit
Inghetata de ciocolata cu piscoturi de sampanie
Placinta cu branza
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii