Cuburi de ciocolata

Se bat spuma untul, zaharul si vanilia. Se adauga ouale, unul cate unul, apoi faina impreuna cu praful de copt, praful de cacao si laptele batut. Se f

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 gr unt
  • 250 gr zahar
  • 4 oua
  • 250 gr faina
  • 25 gr cacao
  • 150 ml lapte batut
  • 4 linguri marmelada
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru fulgii caramel:
  • 200 gr zahar
  • 50 gr fulgi migdale(sau alune)
  • Pentru crema:
  • 250 gr unt moale
  • 500 gr budinca de ciocolata

Mod de preparare

Se bat spuma untul, zaharul si vanilia. Se adauga ouale, unul cate unul, apoi faina impreuna cu praful de copt, praful de cacao si laptele batut. Se framanta pana se obtine un aluat. Se asaza aluatul intr-o tava tapetata cu hartie si se coace 20 de minute la 180°. Se scoate blatul din tava, se taie pe doua nivele. Ambele parti se ung cu marmelada. Separat, se topeste zaharul si se caramelizeaza fulgii de migdale (sau de alune maruntite). Se prepara budinca de ciocolata, urmand instructiunile de pe plic. Se lasa sa se mai racoreasca, apoi se incorporeaza untul. Se ung blaturile cu aceasta crema, se suprapun, se taie in forme patrate si se orneaza cu sirop de caramel.
Alte retete de dulciuri:

Cremsnit

Inghetata de ciocolata cu piscoturi de sampanie

Placinta cu branza

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc