Aroma fructelor deshidratate in crusta de nuci, un desert delicios!
De seara se pun fructele la hidratare cu apa calda. ce se hidrateaza bine, se scurg. Se pun caisele in pahar de blender, oprind 2-3 pentru a le marunti, in rest se dau la blender cu miere de albine si sucul de lamaie.
La fel procedam si cu curmalele. Se monteaza prajitura intr-o forma mica de tort. Se ung cu piure de caise, 2 discuri de napolitana, apoi se taseaza in forma, se toarna piureul de caise, se presara in el bucati mici taiate de curmale, se vine deasupra cu alte 2 discuri unse si lipite cu piure de smochine, se toarna piureul deasupra lor si se lasa de seara pana a 2 a zi la rece.
Pentru crusta caramelizam zaharul pana devine maroniu deschis si adaugam in el nucile, dam de pe foc si adaugam oul bine batut, amestecand continuu, pana la o omogenizare perfecta. Se intinde cu grija deasupra prajiturii si se mai lasa la rece o ora.
Pofta buna!
Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.
Paste cu sos de rosii si busuiocPentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...
Tarta cu piersiciAceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieSe fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...
Salata de fasole verdeLichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...
Lichior de mentaPlachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.
Plachie de crap
Comentarii