Deliciu cu fructe deshidratate si crusta de nuci

Aroma fructelor deshidratate in crusta de nuci, un desert delicios!

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
redusa
Deliciu cu fructe deshidratate si crusta de nuci

Ingrediente

  • 200 g caise uscate
  • 200 g smochine
  • 2 linguri de miere de albine
  • 2 linguri de suc de lamaie
  • 6 discuri cu diametrul egal cu cel al formei
  • 100 g miez de nuca maruntirt si prajit
  • 1 ou mic
  • 100 g zahar

Mod de preparare

De seara se pun fructele la hidratare cu apa calda. ce se hidrateaza bine, se scurg. Se pun caisele in pahar de blender, oprind 2-3 pentru a le marunti, in rest se dau la blender cu miere de albine si sucul de lamaie.

La fel procedam si cu curmalele. Se monteaza prajitura intr-o forma mica de tort. Se ung cu piure de caise, 2 discuri de napolitana, apoi se taseaza in forma, se toarna piureul de caise, se presara in el bucati mici taiate de curmale, se vine deasupra cu alte 2 discuri unse si lipite cu piure de smochine, se toarna piureul deasupra lor si se lasa de seara pana a 2 a zi la rece.

Pentru crusta caramelizam zaharul pana devine maroniu deschis si adaugam in el nucile, dam de pe foc si adaugam oul bine batut, amestecand continuu, pana la o omogenizare perfecta. Se intinde cu grija deasupra prajiturii si se mai lasa la rece o ora.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori